Lakásról álmodsz? Ha nem vagy fideszes, nem lesz rá pénzed!

Lakásról álmodsz? Ha nem vagy fideszes, nem lesz rá pénzed!

Iszonyú ütemben nőttek a lakásárak az elmúlt években. A kérdés adja magát: mégis ki tudja ezt megfizetni?

Nemrégiben példálózott is vele egy portál, hogy a Szomszédok világa, a szűkösen, de jól élő panelházak tulajdonosai a középosztálybelieknek is már elképzelhetetlen vízió.

A fővárosban 104 havi bérből jönne ki ma egy ilyen lakás, szemben az öt évvel ezelőtti 68 hónappal – írja az Ingatlan.com a legújabb elemzésében.
Nem csak Budapesten vészes a helyzet!

Jelenleg Debrecenben kell a legtöbbet dolgozni egy lakásért: a megyei nettó átlagfizetés 111-szereséből jön ki, szemben az öt évvel korábbi helyzettel, 2015-ben ugyanis 77 hónapra elegendő fizetés is elég lett volna ehhez.

Ki tudja ezt megfizetni?

A parlamenti képviselőink alapbére 989 700 forintról 1 103 400 forintra emelkedik. A családi adókedvezménnyel nem kalkulálva ebből adózás után 733761 forintot vihetnek haza, ami 75610 forinttal haladja meg a képviselői minimum jelenlegi nettóját.

Egy bizottsági tagság pótlékával együtt - ez szinte mindenkinek megvan - az alapbér 1,2-szeresére rúgó 1 millió 324 080 forint lesz a kereset, két tagság vagy a törvényalkotási bizottsági tagság

másfél millió forinti havi bruttót fog jelenteni.

A frakcióvezetők az alap dupláját kapják, 1 millió 980 ezer után 2 millió 207 ezer forintot, itt az 1 millió 467 ezres nettó 151 ezres emelést jelent.

Mindenki másnak arra van esélye, hogy minden hónapban kifizesse az albérletet és ha szerencséje van, még a számlákat is rendezni tudja a párizsis zsemle mellé.

Ők dőzsölnek, mi éhen is halhatunk! Ez a vámpírkormány Magyarországa! 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.