Kunhalmi: Orbán utasítására nem engedik a népszavazást!

Kunhalmi: Orbán utasítására nem engedik a népszavazást!

Az NVB kormányhű fele nem hagyja, hogy népszavazás döntsön szabad vizeinkről - nyilatkozta portálunknak az MSZP választmányi elnöke.

Már többször írtunk arról, hogy a Magyar Szocialista Párt 3 kérdésben kezdeményezett népszavazást. A Nemzeti Választási Bizottság hétfői ülésén döntött az MSZP népszavazási kérdéseiről. 

Gyáván elutasították az összes kérdést. Tehát nem dönthetnek népszavazáson a magyar emberek.  

  • Az egyik kérdés azt kívánta elérni, hogy ne lehessen belépődíjat szedni a természetes tavainknál a köztulajdonban álló strandokra.
  • A másik azt célozta, hogy az Országgyűlés rendeljen el változtatási tilalmat a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra 
  • A harmadik pedig arra vonatkozott, hogy az Országgyűlés rendeljen el a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra elidegenítési és változtatási tilalmat.

Ezeket utasította most el az NVB. Pedig az MSZP már több mint százezer aláírás gyűjtött össze a természetes tavak védelméről szóló népszavazási kezdeményezéséhez.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, országos választmányának elnöke az EzaLényegnek úgy fogalmazott,

A képlet egyszerű: Orbán Viktor utasíthatta a Nemzeti Választási Bizottság kormányhű felét, hogy nem lehet népszavazás a szabadvizekről, mert az megakadályozza a fideszes milliárdosok újabb szállodaépítéseit. De a szavazást nem akadályozhatják meg: két év múlva, 2022-ben Magyarország leváltja őket.

Az MSZP budapesti elnöke, Molnár Zsolt is reagált az NVB döntésére. Mint mondta, az MSZP minden jogorvoslati lehetőséggel élni fog. Szerinte politikai színjáték zajlott a testület erről döntő ülésén, a bizottság többsége pedig végül „mondvacsinált okokból” utasította el a népszavazás kiírását.

Hozzátette: "félnek attól, hogy a magyar nép véleményt nyilvánítson".

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.24

Rés a pajzson: a szakemberek hiányát nem tudják gépekkel pótolni Orbánék

Orbán szerint teljes fegyverzetben várja a vírus második hullámát Magyarország. A 444 matekpéldája pofonegyszerűen bizonyítja, hogy hiába vannak a kórházak felszerelve, ha nincs elég egészségügyi dolgozó, aki az eszközöket kezelje.

  • 2020.09.24

Fekete-Győr: Polt Péter semmiképp sem maradhat főügyész a kormányváltás után

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András az ATV műsorában beszélt a kormányváltás utáni feladatokról.

  • 2020.09.24

Orbán ugyan nem lesz ott, de ezrek zsúfolódnak majd össze a Szuperkupán

Hiába kérték más országok államfői és ellenzéki politikusok, Orbán Viktor nem akarta zárt kapussá tenni a mai Szuperkupa-döntőt. Járvány ide vagy oda, több ezer ember fog összezsúfolódni a Puskás Arénában.