Korózs Lajos: Kásler elismerte, hogy az EMMI áldozata ez a két ember

Korózs Lajos: Kásler elismerte, hogy az EMMI áldozata ez a két ember

Az MSZP múlt héten indított petíciója a egy hétfői felháborító eset után kiegészült egy hatodik ponttal. A hatodik pont: Kásler Miklós mondjon le!

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja tegnapi napirend előtti felszólalásában beszélt arról a pofátlanságról, amivel hétfőn Kásler Miklós, az "Embertelenség Minisztere" reagált a kormány egészségügyi intézkedéseinek áldozatul esett emberek halálára.

Kritikán aluli, amit megengedett magának tegnap Kásler Miklós, Miniszter Úr. Azt mondta két ember halálára, hogy ez egy szórakoztató előadás volt itt képviselőtársam (Bangóné Borbély Ildikó - a szer.) részéről.
Kásler azokon az eseteken ironizált, amiket Bangóné említett az Országgyűlés hétfői ülésén. Az egyik esetben egy 41 éves kórházi dolgozó halt meg kórházi fertőzésben. A koronavírus fertőzést még le tudta győzni a szervezete, de a kórházi fertőzés már megölte. Ő a Fidesz elhibázott járványkezelésének első egészségügyis áldozata. A másik esetben egy 31 éves kétgyermekes anyát utaztattak 120 km.-en keresztül kórházról kórházra. Végül a balassagyarmati kórházban tudták fogadni. Az orvosok és az ápolók mindent megtettek érte, de már nem tudtak rajta segíteni. Egy 5 hónapos csecsemőt és egy 7 éves kislányt hagyott magukra.

 

"Kásler Miklós elszólása igazából beismerése annak a politikának, amit az egészségügyben az ő vezetésével képviselnek. Elismerte, hogy az EMMI áldozata ez a két ember."

 Korózs Lajos szerint vállalhatatlan az a hozzáállás, amivel Kásler Miklós viszonyul a miniszteri poszthoz. Kásler azon mondataira gondolta, amikor a miniszter a kórházigazgatókra és az ellátást végző orvosokra hárította a felelősséget. Meglepő, hogy az elvileg mélyen hívő Kásler nem fél majd a naptól, amikor majd el kell számolnia az ő hibájából és bűnei miatt meghalt emberek lelkével. 

Annak idején Kásler Miklós, Miniszter Úr többször mondta, hogy az ima segít. Értem én, csak tudják, ezzel az imával nem lehetett megmenteni egyik embert sem. Mindketten távoztak az élők sorából. - összegezte szomorúan Korózs Lajos


Kásler Miklós, emberminiszter embertelenségét látva az MSZP szükségszerűnek érezte, hogy kiegészítse korábban 5 pontos petícióját.

Az MSZP az emberek védelmében indított petíciójának hat pontja:
  1. Teszteljék a teljes lakosságot, különös tekintettel az idősotthonok lakóira és az egészségügyi doglozókra! Béremeleést az egészségügyi és szociális szférában!
  2. Emeljék meg a munkanélküli segély összegét, és terjesszék ki 9 hónapra! Korkedvezményes nyugdíjt a 60 éven felülieknek!
  3. Emeljék meg a GYES-t, a GYET-et és a családi pótlékot! Valódi rezsicsökkentésst a háztartásoknak!
  4. Védjék meg a nyugdíjasokat, emeljék meg a nyugdíjakat! Azonnali pénzbeni támogatást a kisnyugdíjasoknak!
  5. Segítsék a magyar kis- és közepes vállalkozásokat!

6. Kásler Miklós mondjon le és tűnjön el a közéletből!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Varju László: A kormány hazudott a válságkezelésről

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg - mondta el online tájékoztatóján Varju László.

  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.

  • 2020.06.04

Karácsony jól beolvasott a képmutatásból jeles Orbánnak

Egészen visszataszító, amikor pont az a Orbán Viktor beszél a nemzet egységéről, aki a legtöbbet tette nemzetünk szétszakításáért, és aki magyarok millióit uszítja egymás ellen.