Komáromi: nem veszi komolyan a kormány, mekkora a baj

Komáromi: nem veszi komolyan a kormány, mekkora a baj

A DK szakpolitikusa szerint a kormány farizeus módjára bánik az egészségügyi dolgozókkal és sunyin kikozmetikázza a koronavírus fertőzöttségi statisztikáit. Valódi cselekvésre van szükség.

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusával, Komáromi Zoltán háziorvossal a Klubrádió készített interjút.

Olaszországban az orvosok már a reggeli nagyviziten döntik el, melyik beteg maradhat életben. A magyar egészségügy biztosan nem tudna annyira sem helyt állni, mint az olasz.
Az, hogy Ausztriában 100 fölött van a betegek száma, és mi meg játszunk azzal, hogy nem csináljuk meg a koronavírus tesztet, nehogy 10 fölé menjen a betegek száma, ez egy olyan önáltatás, amit egyszerűen felháborítónak és disznóságnak érzek!

Komáromi Zoltán számos olyan történetet hallott, amikor egy magát veszélyeztetettnek érző ember önszántából bement a kórházba, de a tisztifőorvosi protokoll szerint nem csinálták meg rajta azt a 2000 forintos tesztet, ami egyértelműen megmutatta volna, hogy az illető fertőzött-e koronavírussal. Csak akkor csinálják meg, ha valaki lázas. Pedig ez a betegség már a lappangási idő alatt is súlyosan fertőző.

A kormány célja, hogy minél kevesebb fertőzésre derüljön fény, így egyelőre tarthassák a jónak tűnő statisztikát.
Magyarországon a háziorvosi karnak a legnagyobb része idős, 70 év feletti, súlyosan veszélyeztetett emberekből áll, akik egyébként helytállnak és csinálják a dolgukat.

Ezeknek az embereknek kellene megadni a segítséget, nem pedig azt szajkózni még a mai nap is, hogy nagyon fontos a nemzeti konzultáció. Ezeket az orvosokat nem becsülik meg. Az orvosi fizetésemelést legalább tízszer elmondták a médiában, húzzák a nővérek fizetésemelését, de

egy fillért nem akar a kormány átcsoportosítani a 150 milliárdos propaganda költségvetésből.

Annyit költ a kormány a propagandára és ilyen hazug dolgokra, mint amennyiből az alapellátást teljes mértékben rendbe lehetne tenni.
Komáromi Zoltán egyszerű példával foglalta össze a probléma súlyosságát.
A kapacitások szűkösek. Ha egy megyei kórház intenzív osztályán van 12 lélegeztetőgép, és van ott 40 olyan beteg, akit lélegeztetni kell, akkor az ott lévő orvosnak kell döntenie, hogy kit nem fognak lélegeztetni.

 

Teljesen káosz, amit Orbánék művelnek a koronavírus ügyében

Korábban már megírtuk: Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklóshoz. Csepel-Soroksár képviselője azt akarta megtudni, mégis miért nem függesztette még fel a kormány a közvetlen polgári légi közlekedést Kína és hazánk között. Szabó Szabolcs most arról számolt be, megérkezett végre Kásler válasza.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.14

EU-s zászló miatt is büntetik Hadházy Ákost

Meg úgy mindenért is. Dudálással bírálta a vámpírkormány intézkedéseit, bírsággal akarták elhallgattatni. 

  • 2020.07.14

2830 milliárdot költenek az egészségügyi dolgozók béremelésére – nem Magyarországon

A francia kormány a valaha volt legnagyobb béremelésére készül, miközben itthon Orbán tönkrevágta az ellátást.

  • 2020.07.14

Az NKA szerint a kormánypropaganda = kultúra

40 milliót kapott a fideszcsicska Pesti Srácok kiadója, 50 milliót a kultúrharcos Szakács Árpád cége a Nemzeti Kulturális Alaptól.