Kíváncsi vagy, hogy Orbánt tesztelték-e koronára? Rossz hírünk van

Kíváncsi vagy, hogy Orbánt tesztelték-e koronára? Rossz hírünk van

Nem elég, hogy nem válaszolnak az összes újságíró kérdésére, még a legalapvetőbb infókat is eltitkolják előlünk.

Egy április 20-án benyújtott írásbeli kérdésben Hadházy Ákos meg akarta tudni az alábbi információkat Orbán Viktortól:
  • Tesztelték-e már a miniszterelnököt koronavírus-fertőzésre, ha igen, mikor és milyen módszerrel.
  • Mi lett a teszt(ek) eredménye.
  • Továbbá, hogy a kormány további tagjait tesztelték-e, ha igen, mikor, és mi lett a tesztek eredménye - foglalja össze az Index.
Teljesen magától értetődő, hogy egy ilyen kérdésre, megadják a választ, kivéve Magyarországon. Nálunk ugyanis ezt egyszerűen megtagadták. 

Noha a képviselő a miniszterelnöknek címezte a kérdést, arra Rétvári Bence, az Emmi államtitkára válaszolt – Kásler Miklós megbízásából.

Szeretnénk arról tájékoztatni, hogy az Ön által kért adat az (EU) 2016/679 európai parlamenti és tanácsi rendelet (általános adatvédelmi rendelet – GDPR) 4. cikk 15. pontja alapján személyes adatnak minősül. Ilyen személyes adatot az adatkezelő egyetlen magyar állampolgárral kapcsolatban sem hozhat nyilvánosságra.

– írta Rétvári.

Hadházy a bejegyzésében azt írta, ő magát a miniszterelnököt kérdezte erről a személyes adatról, márpedig „a saját adatait pedig mindenki megadhatja, ha akarja. És azért egy járvány idején egy miniszterelnök egészségügyi státusza több, mint személyes adat" – fogalmazott a képviselő.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Varju László: A kormány hazudott a válságkezelésről

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg - mondta el online tájékoztatóján Varju László.

  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.

  • 2020.06.04

Karácsony jól beolvasott a képmutatásból jeles Orbánnak

Egészen visszataszító, amikor pont az a Orbán Viktor beszél a nemzet egységéről, aki a legtöbbet tette nemzetünk szétszakításáért, és aki magyarok millióit uszítja egymás ellen.