Karácsony Gergely a tömeges tesztelés megkezdését követeli Orbántól

Karácsony Gergely a tömeges tesztelés megkezdését követeli Orbántól

Budapest után az egész országban tömeges tesztelések megkezdését követeli a főpolgármester Orbán Viktornak írt levelében. 

A főváros után egyre több kormányzati szakértő is a tesztelést és a maszkviselést tartja hatékony eszköznek a járvánnyal szembeni védekezésben. Erről Karácsony Gergely főpolgármester írt levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Éppen ezért országosan is a tömeges tesztelés megkezdését szorgalmazza Karácsony Gergely. Mindemellett a maszkviselés megalkotásának szabályait is -Budapesti mintára- a települési polgármesterek hatáskörébe adná.

Karácsony levelében azt is leírta, a tömeges tesztelés megkezdésének jegyében szerzett be a főváros saját forrásból 20 ezer tesztet. Ezért tárgyal további tesztek beszerzéséről is. Valamint ezért rendelt el átfogó szűréseket az idősotthonokban és hajléktalanszállókon is. 

A főpolgármester azt is kezdeményezi, a kormány európai mintára tegye kötelezővé zárt térben a maszk viselését. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.