Juszt szerint egy senki áll a magyar kormány élén

Juszt szerint egy senki áll a magyar kormány élén

Orbán Viktornak vészhelyzetben itthon lenne a helye, nem olyan külföldi találkozókon, amik jelentősége eltörpül attól, ami itthon történik - véli Juszt László, a Magyar Televízió egykori legendás műsorvezetője.

A tegnapi hír megint azt bizonyítja, hogy egy senki áll a magyar kormány élén - írja oldalán Juszt László. "A világ minden valamirevaló államférfija, ha az országában helyzet van, s ő véletlenül külföldön tartózkodik, akkor megszakítja a külföldi tartózkodását - ha hivatalos, ha magán - és azonnal hazarepül. De ilyet még tényleg nem olvastam, hogy kihirdeti a vészhelyzetet, majd elrepül egy olyan találkozóra, aminek a jelentősége messze eltörpül attól, ami otthon történik" - vélekedik az egykori híradós.

A poszt előzménye, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetése után Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár azt közölte: Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatásra a Moldovai Köztársaságba utazott. Hogy pontosan mit csinál a kormányfő a Romániától keletre fekvő államban, arról pontos információt nem közölt Havasi. Az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor magyar és Ion Chicu moldáv kormányfő stratégiai partnerségi együttműködési nyilatkozatot írtak alá.

Juszt László 1981-től lett a Magyar Televízió Híradójának munkatársa, működése során több ezer riportot készített, valamint sok száz estén vezette ő a Híradó adásait. Aczél Endre főszerkesztő idején először ő készített szombatonként délutáni híradót, melyben új, oldottabb műsorvezetői stílust teremtett meg. Egyik hónap során 96 riportját adta le a televízió. Később önálló tévéműsorokat készített, többek között a Kriminális, a Nyitott száj, a Sajtóklub és A tévé ügyvédje vezetése fűződik a nevéhez.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.06

Elég kevésnek tűnik a gazdaságvédelmi akcióterv

Orbán Viktor egyheti plusznyugdíjjal szúrja ki az idősek szemét, a munkabérek pótlásával kapcsolatban pedig elég homályosan fogalmaz.

  • 2020.04.06

Bajnai: ha nincs jó válságkezelés, évtizedekig gondban leszünk

Magyarország korábbi miniszterelnöke 2009-ben sikeresen hárította el az államcsődöt, és tette növekedési pályára az országot. Most a koronavírus-járvány okozta válságról osztja meg a véleményét.

  • 2020.04.06

Fekete-Győr megmutatta Orbánnak, honnan tudna 1349 milliárdot szerezni

A Momentum elnöke összeszedett néhány beruházást, melytől elvonva a pénzt, a magyar emberek több mint ezer milliárd forinthoz jutnának a járvány elleni küzdelemhez.