Jobbik: mindenkinek otthon kell maradnia!

Jobbik: mindenkinek otthon kell maradnia!

A járvány terjedését lassítani, minden egészségügyi és gazdasági kockázatot mérsékelni akkor lehet, ha azért nemcsak a magyar kormány, hanem minden felelősen gondolkodó magyar állampolgár tesz - Stummer János szerint.

Mindenkinek otthon kell maradnia - szólított fel az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos alelnöke keddi online sajtótájékoztatóján. Stummer János hozzátette: a járvány terjedését lassítani, minden egészségügyi és gazdasági kockázatot mérsékelni akkor lehet, ha azért nemcsak a magyar kormány, hanem minden felelősen gondolkodó magyar állampolgár tesz.

Azt kérte, csak akkor hagyják el az emberek otthonukat, ha egy rászoruló hozzátartozón kell segíteni, ha halaszthatatlan dolguk van, vagy ha olyan alapvető élelmiszerre, gyógyszerre van szükség, ami az életben maradáshoz szükséges.

A képviselő a bizottság keddi, részben zárt ülése után elmondta: az elhangzottak megerősítették abban, hogy "Magyarország ajtaján két katasztrófahelyzet kopogtat". Egy természeti és egy gazdasági. Kiemelte: Magyarország kormányának dolga és felelőssége, hogy ettől a két katasztrófától megvédje Magyarországot, a magyar embereket.

A jobbikos politikus szerint a természeti katasztrófától, az egészségügyi veszélyhelyzettől akkor lehet megvédeni az embereket, ha minél többet tesztelnek. Ezen túlmenően arra kérik a kormányt, hogy tegyen meg mindent, hogy az egészségügyi, szociális, és rendvédelmi dolgozók minél hamarabb minél teljesebb védőfelszerelésben részesüljenek.

Stummer János hozzátette: a magyar kormánynak ezzel párhuzamosan mindent meg kell tennie, hogy a gazdasági kockázatokat csökkentse. Erre ajánlotta a Jobbik által korábban meghirdetett 5 pontos akciótervét is.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.