Jobbik: adóztassa meg a kormány a nerlovagokat!

Jobbik: adóztassa meg a kormány a nerlovagokat!

Támogatás helyett adóztassa meg a kormány az elmúlt tíz évben meggazdagodott nerlovagokat - szorgalmazta csütörtöki online sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik alelnöke.

A NER-hez tartozó barátok, rokonok mérhetetlen vagyonokra tettek szerint az elmúlt tíz évben - jelentette ki, példaként hozva fel, hogy míg az Országos Mentőszolgálat büdzséje 2014 és 2018 között ötödével bővült, Mészáros Lőrinc vagyona ez idő alatt az 53-szorosára nőtt.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: az Orbán-kormány magukra hagyta az embereket, miközben az országnak egyszerre kell megküzdenie a koronavírus-járvány egészségügyi és gazdasági következményeivel és "a válságot kihasználó, gátlástalanul harácsoló NER-lovagokkal".

Szerinte ugyanis nem nevezhető gondoskodásnak, ha krónikus betegeket raknak ki a kórházból és "hazaküldik őket meghalni", a kormány nem nyújt anyagi segítséget az állásukat vesztett tízezreknek, ha a nyugdíjasok csak fél év múlva kapnak kompenzációt az inflációra, a raktárakban pedig milliószámra állnak a kiosztatlan védőmaszkok.

Olaszországgal vont párhuzamot, ahol a maffia próbálja kihasználni a helyzetet saját gyarapodására, mondván, "Magyarországon a miniszterelnök által irányított NER-lovagok teszik ugyanezt", a járványhelyzetet kihasználva rátelepszenek magáncégekre, birtokba veszik azokat, és "továbbra is közpénzzel bizniszelnek".

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Kocsis-Cake: Egy baloldali pártnak bátran kell beszélnie Trianonról!

A feldolgozás pedig fontos, hogy a jövő felé fordulhassunk. Ezért szervezett beszélgetést a Párbeszéd Trianon 100. évfordulója alkalmából.

  • 2020.06.04

Varju László: A kormány hazudott a válságkezelésről

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg - mondta el online tájékoztatóján Varju László.

  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.