Iszonyatosan nagy tanárhiányra figyelmeztet a szakértő

Iszonyatosan nagy tanárhiányra figyelmeztet a szakértő

Olyan hatalmas tanárhiány van az országban, hogy már bármilyen szakos tanárt keresnek bármilyen óra megtartására. 

Radó Péter oktatáskutató szerint rengeteg kérdést vet fel az idei tanévkezdés. Az ATV Startban hívta fel a figyelmet arra, hogy a koronavírus jelentette kihíváson kívül is súlyos tanárhiánnyal küzdenek az iskolák. Ráadásul Orbánék bevezették az új Nemzeti Alaptantervet is. 

A járvány miatt kérdéses, hogy biztonságos-e egyáltalán a hagyományos tanév elindítása.

A szakértő arra is rávilágított, hogy a mostani rendszer elrejti a tanárhiányt. Az iskolaigazgatók ugyanis nem kereshetnek a hiányzó tanárok helyére újakat. 

elvitetik a problémát helyettesítésekkel, és jelentős részben nem kifizetett helyettesítésekkel.

Pedig valójában olyan nagy a tanárhiány, hogy az intézmények sokszor bármilyen szakos tanárt keresnek bármilyen óra megtartására. Radó Péter azt is elmondta, hogy a hiány legfőbb oka nem a nyugdíjba vonulás, hanem a pályaelhagyás.

Orbánék pont úgy mint az egészségügyet, az oktatást is hagyták lerohadni. Teljesen alkalmatlanok arra, hogy normális oktatási rendszert hozzanak létre. 

Persze Orbánból és csicskáiból kiindulva könnyen lehet, hogy még csak nem is érdekli őket, milyen gondokkal küzdenek a pedagógusok, a diákok és a szülők egyaránt. A vámpírkormány tagjainak telik magániskolákra.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Stadionügyi miniszteri biztost ültetnek a fociakadémiák nyakára

Orbán kitalálta, Kásler pedig kinevezte a kifejezetten a sportakadémiákra szakosodott miniszteri biztost. Az oka is megvan, hogy miért.

  • 2020.09.25

Szavazzon: tök ciki, amit Szijjártó művel, de vajon szándékos is?

Azt eddig is tudtuk, hogy a külügyminiszter szereti a luxusjachtozást és szívesen száll rendőrségi helikopterre is. Most a Continental új gumitesztpályáján repesztett egy átalakított luxusterepjáróval.

  • 2020.09.25

Orbán ezt nem mutogatja: horror állapotok a kiskunhalasi városi kórházban

A felcsúti miniszterelnök új hobbija a kórházlátogatás, de van olyan hely, amit nem vállalna fel a nyilvánosság előtt.