Haldoklik a magyar sajtószabadság a legújabb jelentés szerint

Haldoklik a magyar sajtószabadság a legújabb jelentés szerint

Lesújtó sajtószabadság-jelentést tett közzé hazánkról a legnagyobb újságíró jogvédő szervezet, a Riporterek Határok Nélkül (RSF).

Idén Magyarország a 89. helyet szerezte meg az összesen 180 országot értékelő listán - írja a 444.hu.

Az RSF jelentése megjegyzi, hogy továbbra is a Fidesz-csicska Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) uralja a médiapiacot, amit az állami hirdetések továbbra is komolyan torzítanak.

Független újságírók számára egyre nehezebb az információszerzés, a parlamenti politikusokat nem kérdezhetik szabadon, és és nem vehetnek részt különböző nyilvános eseményeken. Kormánypolitikusok nem adnak interjút kormánykritikus sajtótermékeknek, körintézmények sajtóosztályai pedig rendre megtagadják a választ a független média kérdéseire

- írják, majd hozzáteszik, a kormány ellenőrzését a média felett 2019-ben tovább erősítette, hogy újabb fideszes tagokat választottak a Médiatanácsba.

Az EU-tagországok közül már csak Bulgáriában rosszabb a szabad sajtó helyzete, mint nálunk.

Orbánék teljesen hülyének nézik a magyarokat, amikor azt állítják, hogy ők sosem vetemednének arra, hogy bárkit is elhallgattassanak. A valóság ezzel szemben az, hogy ha legalább annyit foglalkoznának az ország ügyeivel, mint mások elhallgattatásával, senki nem akarna rosszat írni róluk.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.