Hadházy, Szabó, Szél az ápolóknak adná a képviselők fizetésemelését

Hadházy, Szabó, Szél az ápolóknak adná a képviselők fizetésemelését

Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs és Szél Bernadett törvénymódosítással érnék el, hogy az országgyűlési képviselők ne kapják meg a fizetésemelésüket. Helyette az egészségügyre fordítanák a pénzt. Na erre vajon mit lépnek Orbán gombnyomogató bábjai?

Mint arról korábban már beszámoltunk, a fideszes képviselők miatt, áprilistól magasabb fizetést kapnak az országgyűlési képviselők. Ezt az emelést annak ellenére kapják, hogy a járványhelyzet kellős közepén sokkal fontosabb dolgokra is lehetne költeni a milliárdokat.

A független országgyűlési képviselők ezen változtatnának törvénymódosítással. 

Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők online sajtótájékoztatón jelentették be, hogy törvényjavaslatot nyújtanak be. Ennek célja az lesz, hogy a képviselők ne kapják meg a fizetésemelést. Sőt, semmilyen alapfizetésen felüli jövedelmet ne kapjanak különböző tisztségeik után. Helyette sokkal hasznosabb és fontosabb dologra fordítanák a pénzt:

Ezt az összeget az egészségügyi dolgozók kapnák meg.

Szabó Szabolcs: Ez a minimum, amit megtehetnek a képviselők, reméljük mindenki megszavazza! 

Szintén megírtuk: A Fidesz által kiutalt fizetésemelést a szocialista frakció valamennyi tagja is a járvány elleni védekezésre ajánlja fel. Az MSZP igazi baloldaliakként mutatott példát ezzel.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Kocsis-Cake: Egy baloldali pártnak bátran kell beszélnie Trianonról!

A feldolgozás pedig fontos, hogy a jövő felé fordulhassunk. Ezért szervezett beszélgetést a Párbeszéd Trianon 100. évfordulója alkalmából.

  • 2020.06.04

Varju László: A kormány hazudott a válságkezelésről

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg - mondta el online tájékoztatóján Varju László.

  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.