Hadházy: Egy nálunk boldogabb országban Orbánnak azonnal le kellene mondania

Hadházy: Egy nálunk boldogabb országban Orbánnak azonnal le kellene mondania

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felháborítónak tartja, hogy Orbán a legalapvetőbb összefüggésekkel nincs tisztában a koronavírus-tesztek kapcsán. Hadházy szakmailag cáfolta a miniszterelnök megszólalását. 

Facebook-oldalán reagált Hadházy Ákos Orbán Viktor miniszterelnök hétfői napirend előtti parlamenti felszólalására. A képviselő szerint egy ország miniszterelnökétől elvárható lenne, hogy legalább a legalapvetőbb összefüggésekkel tisztában legyen azon a területen, amiről meg mer szólalni. Amit Orbán a koronavírus-tesztek alacsony számának „szakmai indoklása" címén mondott, az mélyen felháborító és egyben elkeserítő.

Egy nálunk boldogabb országban ennek az embernek azonnal le kellene mondania.

Hadházy szerint Orbán most sem magyarázta meg semmivel, miért végzünk olyan elkeserítően kevés tesztet. Elképesztő ismerethiányra utaló blablával, elképesztő tárgyi tévedésekkel etette híveit. 

Az egyik ilyen például, amikor Orbán antitestek kimutatásáról beszélt. A koronavírus esetében ilyen tesztet valójában senki nem végez. Mivel csak mostanában készültek el a gyorstesztek. Most valójában koronavírus tesztelésekor a vírus örökítőanyagát mutatják ki.

Azt is mondta, hogy azért nem tesztelünk, mert lehetnek fals negatív eredmények. Ez igaz, de:

  • A tesztek érzékenysége nagyon magas. 
  • A fals negatív tesztektől nem kell félni, hanem a helyén kell őket kezelni. Ha pedig valaki pozitív eredményt ad, ő mindenképp hordozó. Az esetleges negatív eseteknél pedig tovább kell figyelni – és újabb tesztet elvégezni, ha a gyanú erős.

Hadházy: El vagyok keseredve, hogy ilyen ember kezében vagyunk, különösen, ha tudom: ez az ember szeret mindent maga eldönteni.

A képviselő hangsúlyozta: Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk idős embertársainkra, legyünk nagyon higgadtak, de határozottak. Ha ilyen vezetőnk van, ilyen van, mi legyünk nagyon felelősek, sokat javíthatunk a helyzeten!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.