Gyurcsány: mindenkit tesztelni kell, aki kéri

Gyurcsány: mindenkit tesztelni kell, aki kéri

Gyurcsány Ferenc szerint rendes védőfelszerelés kell az egészségügyben dolgozó hősöknek, az embereket pedig folytatólagosan tesztelni kell. Hozzátette: nem baj, ha ez sokba kerül, hiszen az életünkről van szó.

Muszáj az egészségügyi dolgozóknak odaadni mindent, amire szükségük van, hogy "ne fertőződjenek meg, mert ők az igazi hősök" - hívta fel a figyelmet videójában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint Orbán Viktor valójában nem hajlandó az egészségügyről beszélni, miközben sok minden másról igen.

Gyurcsány szerint azok az országok, amelyek sok tesztet végeztek el - Belgiumtól Dél-Koreáig - hatékonyabbak a járvány kezelésében. Az emberek ugyanis biztonságban akarnak élni, és az emberek biztonságérzetének része az, hogy tesztelik őket. A DK-elnök azt gondolja, ha ez sokba is kerül, aminek egy része elpazarolt pénz, nem számít: a magyarok életéről van szó.

Lesznek problémák a munkavállalókkal, munkaadókkal és a kisvállalkozásokkal is - mindez azonban csak holnap lehet téma. Ennél azonban elsőként sokkal sürgősebb, hogy felszerelést kapjanak mindazok, akik az egészségügyben dolgoznak. Másodikként pedig mindenkit tesztelni kell, aki ezt kéri. "Az összes többit beszéljük meg holnap, de ezt a kettőt csináljuk meg most - most!" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.