Gyurcsány: Az idei május 1-et az erőfeszítés vörös betűivel írják

Gyurcsány: Az idei május 1-et az erőfeszítés vörös betűivel írják

Május elseje minden eddiginél nagyobb aktualitására hívta fel a figyelmet a DK elnöke.

Idén otthonról, nagyon szűk körben, távolról ünnepeljük május elsejét. Ettől még van mondanivalónk - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

Magyarország korábbi miniszterelnöke rendhagyó módon idén közösségi oldalán szólalt fel a munka ünnepe alkalmából. Mint mondta, május elseje egy kicsit mindig a történelem, mindig a múlt volt. Idén ez megváltozott, május 1. mondanivalója, igazsága ugyanis aktuálisabb, mint valaha. 

Példákkal is bebizonyította: Most, hogy itt vagyunk a járvány közepén, nem a cégek vezetőit, hanem a melósokat bocsátották el először. Otthonról sem azok az emberek tudnak dolgozni, akik a buszokat vezetik, gép mellett dolgoznak vagy éppen bolti eladók. Azok tudnak otthonról dolgozni, akik valószínűleg jóval nagyobb megtakarítással rendelkeznek. 

Még mindig azok a legkiszolgáltatottabbak, akik a legtöbbet teszik azért, hogy mindennapjaink élhetőek legyenek - tette hozzá a pártelnök. 

Igaz a régi mondás: Melósnak, kétkezi munkásnak sokkal nehezebb lenni továbbra is!

Az idei május elsejét az erőfeszítés vörös betűivel írják. Nem ünnep. Sokkal inkább kijózanító felkiáltójel. Ha ennek az iszonyatnak vége lesz, talán változtathatnánk eddigi közös életünkön.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.