Folytatódik az ellenállás - Ez a NAT se nem nemzeti, se nem tanterv

Folytatódik az ellenállás - Ez a NAT se nem nemzeti, se nem tanterv

Nem szűnik a szakmai ellenállás Orbán elnyomó, középkori Nemzeti alaptantervével szemben. Ezúttal az Oktatási Hálózat szólalt fel annak  bevezetése ellen.

Az Oktatási Hálózat nyílt levélben szólalt fel az új NAT ellen.

Mint írják, ez a dokumentum címével ellentétben egyáltalán nem nemzeti. Elkészítése során ugyanis nem törekedtek együttműködésre. Szinte titokban készültek különböző változatai, amelyeknek még a szerzőit sem ismerhetjük. Az érdekérvényesítő szervezet hangsúlyozta: Már csak azért sem nevezhető nemzetinek, mert nyilvánvaló ideológiai elfogultságok érhetők benne tetten.

Alaptantervnek sem tekinthető ez a szöveg. Ugyanis rácáfol az alaptanterv fogalmára azzal, hogy lényegében semmilyen mozgásteret nem hagy a tanároknak.

A pedagógusok nem tudnak majd élni a választás szabadságával.

Az új NAT, akárcsak a közelmúlt többi oktatáspolitikai intézkedése, a legkevésbé sem segíti elő, hogy a fiatalok elsajátítsák a sikeres életvitelhez és munkavállaláshoz szükséges kompetenciákat az iskolában. A dokumentum számos ponton elavult szemléletű, a nemzet fogalmát eltorzító, a honvédelmi nevelést indokolatlanul előtérbe állító, átideologizált, káros iromány. 

Az Oktatói Hálózat arra kér minden diákot, oktatót, kutatót és szülőt, hogy aláírásukkal támogassák a Magyartanárok Egyesületének petícióját.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.