Fizetésük töredékét kapják a koronavírus-fertőzött orvosok

Fizetésük töredékét kapják a koronavírus-fertőzött orvosok

A DK pénzelvétel helyett fizetésemelést követel az orvosoknak.

A Magyar Orvosi Kamara által közölt adatok szerint csak a bérük 60%-át kapják meg a koronavírus-fertőzött orvosok. Miközben ők állnak a járvány elleni küzdelem frontvonalában. Naponta viszik vásárra a bőrüket a magyar emberek védelme és egészsége érdekében. A kormány pedig arcon köpi őket.

Megszorítás helyett fizetésemelést követel a DK.

László Imre közleményben adott hangot felháborodásának. Szerinte tűrhetetlen, hogy a kormány éppen azoknak a bérével szórakozik, akik a frontvonalban küzdenek a betegség ellen és a legnagyobb veszélynek vannak kitéve. Miközben a kormánytagok egy középkategóriás autót tudnának venni a havi fizetésükből. A DK szakpolitikusa javaslatot is megfogalmazott a kormány számára:

"Egyértelmű és emberséges szabályozásra, 100%-os táppénzre és 100%-os béremelésre van szükség az egészségügyben."

A kormánytagok mondjanak le végre a pofátlan fizetésük egy részéről, az értünk küzdő orvosok és ápolók javára!

 

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Varju László: A kormány hazudott a válságkezelésről

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg - mondta el online tájékoztatóján Varju László.

  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.

  • 2020.06.04

Karácsony jól beolvasott a képmutatásból jeles Orbánnak

Egészen visszataszító, amikor pont az a Orbán Viktor beszél a nemzet egységéről, aki a legtöbbet tette nemzetünk szétszakításáért, és aki magyarok millióit uszítja egymás ellen.