Felvételt vártak, elutasítást kapnak a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője miatt

Felvételt vártak, elutasítást kapnak a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője miatt

Április 30-ig kell postára adni azokat az értesítőket is, amelyekből a diákok megtudják majd, mégsem nyertek felvételt a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumba. 

Azok a diákok, akik a kihirdetett felvételi eredmények alapján azt gondolták, biztos helyük van szeptemberre, nagyon el lesznek keseredve. 

A jövő hét elején már ők is tudni fogják a rossz hírt. Mindezt miért? Mert a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője több – a központ alá tartozó – intézmény igazgatóját is arra utasította, csökkentsék a létszámot

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai-média tagozatának vezetője, Békési Eszter az Indexnek azt nyilatkozta,

Ez olyan, mintha a diáknak június 15-én mondanám azt, hogy kettes helyett mégis inkább megbuktatom.

A tanárnő felháborítónak tartja, hogy ezt meg lehet a gyermekekkel és szüleikkel tenni. Azt sem igazán érti, hogy tagozatvezetőként miért nem tudott arról, hogy a diákoknak a felvételin minimum 60 százalékot kell teljesíteniük a sikeres felvételihez, és ezt miért csak április végén, bőven a felvételik után közölték vele. Ha ugyanis mindezt már az év elején tudják, tudatosítják a szülőkben és a gyerekekben is, hogy ez egy kemény felvételi - olvasható az Index oldalán.

Az egész országban népszerű tagozaton a március 12-én kihirdetett eredmények alapján összesen 28 gyerek tanulhatott volna szeptembertől.

A hirtelen jött döntés miatt csak 17 diákkal indul az osztály, így 11 diák arról kap értesítést, hogy mégsem járhat oda.

A gimnáziumban egyébként az egyetlen hat évfolyamos osztály sem indul idén, az a 23 diák, aki ide jelentkezett, vélhetően az általános iskolában tanul majd tovább. Az Index információi szerint a következő tanévben a tervezett öt osztály helyett itt csak három indulhat el.

 

A makói és a csongrádi helyzet is hasonló.

A Makói József Attila Gimnáziumban és a Csongrádi Batsányi János Gimnáziumban is csak kettő osztály indul szeptemberben, három helyett. Sajtóértesülések alapján azért döntött így a fenntartó, mert ezzel emelkedhet a szívonal. Még ha ez valóban így is volna, a szülők mégis hogyan értessék meg a 14 éves gyerekükkel?

Az Indexnek nyilatkozó édesanya azt mondta, még nem árulta el gyerekének az eredményt, megvárja, hogy megérkezzen a levél.

Hogyan magyarázom meg egy 14 évesnek ezt a döntést, amikor még én sem tudom megmagyarázni, hogy ez miért történt?

Ai Index kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt válaszolta, "világos szempontokat kell megjelölni az iskolákban, kit vesznek fel, kit nem. Hogy milyen szakmai kereteket kell megállapítani, ezeket előzetesen kell meghatározni, szakmai kritériumok, utólagosan nem lehet megváltoztatni."

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.