Elismert szakértők sora indított petíciót Orbán diktatúra-törvénye ellen -Te is csatlakozhatsz!

Elismert szakértők sora indított petíciót Orbán diktatúra-törvénye ellen -Te is csatlakozhatsz!

A SzabadaHang társadalmi kezdeményezés online petíciót indított az Orbánnak korlátlan hatalmat adó törvény ellen. Mutatjuk, hol tudod aláírni.

A SzabadaHang weboldalán indított petíciót. A kezdeményezést többek közt olyan elismert szakértők írták alá, mint Magyar György, ügyvéd, Kaltenbach Jenő és Majtényi László, volt ombudsmanok, Mellár Tamás, országgyűlési képviselő vagy éppen Bárándy Péter, volt igazságügyi miniszter.

Tiltakozzunk a felhatalmazási törvény elfogadása ellen!

A petícióban leírják: ezt a törvényt még a rendkívül veszélyes és beláthatatlan járványhelyzet sem indokolhatja. Teszik ezt ahelyett, hogy pontos és közérthető információkat adnának és valódi nemzeti egységet teremtenének a nehéz helyzetben.

Egy ilyen törvényt egyetlen magyar demokrata sem támogathat!

A törvény elfogadásával a magyar országgyűlés közjogi öngyilkosságot követne el. Az alaptörvény által biztosított jogköreit olyan kormánynak engedné át, amely a korábbi gyakorlatát folytatva azt saját céljaira használja fel! Hozzátették:

Minden magyar demokratának tiltakoznia kell a jogszabály jelen formájában való elfogadása ellen, mert ez visszafordíthatatlan következményekkel járna a magyar demokráciára és jogállamra nézve.
A felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják.

A petíciót itt lehet aláírni.

Nem csak civilek kezdtek tiltakozásba a felhatalmazási törvény ellen. Ellenzéki politikusok sora szólat már fel ellene.

Az ellenzéki pártok frakciói hétvégén már világossá tették: ebben a formában nem szavazzák meg a törvényjavaslatot. Éppen ezért hétfőn még egyeztetni próbálnak a kormánnyal.

Arról, miért is kötelessége megállítani az ellenzéknek ezt a törvény és vele Orbán Viktort, itt írtunk részletesen:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.10

5 ok, amiért Orbán a felelős az idősotthon tömeges megfertőződéséért

A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban két dolgot ki kell jelenteni:

     1. Orbán Viktor, nem pedig Karácsony Gergely az eset politikai felelőse,

     2. Budapest nem vált vírusgóccá, az otthon számai torzítják a statisztikát.

  • 2020.04.09

Egyre nagyobb a harc - Orbán emberei nem képesek együttműködni

Nagyon szomorú, ahogy naponta többször is egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat tesznek Orbán bábjai. Hát komolyan nem lehet legalább a járvány idejére összefogni?

  • 2020.04.09

Orbán két pénzügyese még a járvány idejére sem képes együttműködni

Orbán igazán rászólhatna az embereire, hogy legalább a koronavírus-járvány idejére próbáljanak már meg együttműködni. Egy egész ország sorsa múlik ezen!