Elfogadták Őrsi Gergely javaslatait a társasházi törvény módosítására

Elfogadták Őrsi Gergely javaslatait a társasházi törvény módosítására

"A szakmai szervezetek és általam kért összes változtatást elfogadták" - írja Őrsi Gergely (MSZP), a II. kerület polgármestere. A lakóközösségek így arra fordíthatják minden energiájukat, ami most a legfontosabb: egészségünk védelmére, egymás segítésére, különös tekintettel az idősekre.

"Korábbi kérésemmel összhangban a kormány döntött a személyes társasházak helyzetének rendezéséről a járványügyi veszélyhelyzet idején" - írja Facebook oldalán Őrsi Gergely.


A társasházi törvényben a következő változtatásokat fogadták el:

  • Veszélyhelyzetben a társasházak személyes részvétellel járó közgyűlést nem tarthatnak.
  • A tavalyi beszámolókat és az idei költségvetést a veszélyhelyzet megszűnése után 90 napon belül kell elfogadni.
  • Amennyiben a tulajdoni hányad 10%-ával rendelkező tulajdonosok kérik, kötelező társasházi közgyűlést összehívni, azonban személyes jelenlét nélkül, kizárólag írásbeli szavazással lehet dönteni.
  • A veszélyhelyzet ideje alatt nem csak a papíron, hanem az e-mailben tett nyilatkozatok is érvényesek.
  • A közös képviselő pozíciója nem változhat. Tilos leváltani és a tisztségről lemondani is. Amennyiben megbízása megszűnne, automatikusan, azonos feltétekkel meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnése utáni 90. napig.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.