Elég kevésnek tűnik a gazdaságvédelmi akcióterv

Elég kevésnek tűnik a gazdaságvédelmi akcióterv

Orbán Viktor egyheti plusznyugdíjjal szúrja ki az idősek szemét, a munkabérek pótlásával kapcsolatban pedig elég homályosan fogalmaz.

A kormány által kidolgozott gazdaságvédelmi akcióterv célja, hogy annyi munkahelyet hozzanak létre, amennyit a koronavírus tönkretesz - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az M1 aktuális csatornán sugárzott nyilatkozatában. Hangsúlyozta: egyetlen magyar sincs egyedül. Bejelentett továbbá egy bértámogatási programot, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a kiemelt nemzetgazdasági ágazatok újraindítását, valamint azt, hogy több mint 2000 milliárd forint értékben biztosítanak támogatott hitelt vállalatok finanszírozására - tudósított az MTI.

Na, vegyük akkor szépen sorban.

  • Orbán szerint a gazdaságban minden rendben volt a vírus előtt. Ez ordas nagy kamu, hiszen a munkanélküliséget évek óta úgy kezelték, hogy hazudtak a statisztikákban. Sokkal több munkahelyre lenne szükség, mint amennyi a vírus miatt megszűnik!
  • Orbán szerint egyetlen magyar sincs egyedül. Ez hazugság, a kormány heteken át magára hagyta az egészségügyi dolgozókat, a  rendvédelmiseket, a munkaerő-kölcsönzők által közvetített gyári melósokat és így tovább. A bejelentett Orbán-csomag pedig 1300 milliárd forintos brutális megszorítás, amivel többek közt az első vonalban küzdő önkormányzatok vérét szívják.
  • Orbán szerint rövidített munkavégzés esetén készen állnak arra, hogy átvállalják a munkaadóktól a bérköltségek egy részét. De mekkora részét és pontosan mely munkavállalók esetében? Mi lesz azokkal, akiknek leáll a munkahelyük? Mi történik a kisvállalkozókkal? A kényszerkatázókkal? Az eddig bejelentett intézkedések messze elmaradnak az elégtől, de még Szlovákiától is.
  • A 13. havi nyugdíj visszaépítése egy nagyon morbid és fájdalmas vicc. Merthogy azt a nyamvadt 1 havi nyugdíjat 4 részletben akarja bevezetni a felcsúti! Mit képzel magáról ez a multimilliárdos haverjaival?
  • Támogatott hitelekre természetesen szükség van, de mégis miért pont 2000 milliárdra? Miért nem 4000-re? Mi támasztja alá ezt a számot?
  • A munkahely-teremtésre szánt 450 milliárd viszont szánalmasan kevés, épp most jelentettek be egy háromszor ekkora megszorítást, elment ezeknek a maradék eszük is!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.