Egyszeri nyugdíj-kiegészítést követel a DK

Egyszeri nyugdíj-kiegészítést követel a DK

Varju László online sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja azt javasolja a kormánynak, hogy a koronavírus-járványra tekintettel adjon 10 és 50 ezer forintos egyszeri nyugdíj-kiegészítést az öregségi nyugdíjban és szolgálati járadékban részesülőknek.

A politikus emlékeztetett, pártja szombaton egy 3000 milliárd forintos, 20 pontból álló gazdasági és szociális mentőcsomagot mutatott be a járvány elleni védekezés érdekében.

Ennek a csomagnak része, hogy a kisebb összegű nyugdíjjal rendelkezőknek egyszeri 50 ezer forintos, a nagyabb járandóságot kapóknak pedig 10 ezer forintos segítséget kell adni - fejtette ki.

Varju László elmondta, a rokkantsági nyugdíjban és az otthonápolásban részesülőknek szintén 50 ezer forintos egyszeri támogatást szeretnének.

A DK kezdeményezi, hogy a fenti intézkedéseket automatikusan ismételjék meg, amennyiben a járvány miatti veszélyhelyzet hat hónapnál tovább tart - tette hozzá a politikus.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.