Donáth Anna szerint 100 ezret kapjon 3 hónapig minden felnőtt

Donáth Anna szerint 100 ezret kapjon 3 hónapig minden felnőtt

A Momentum képviselője a családokon és a munka nélkül maradókon segítő javaslattal állt elő.

Donáth Anna EP-képviselő a Facebookon osztotta meg javaslatát arról, hogy miként lehetne egyformán segíteni azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt fizetés és spórolt pénz nélkül maradtak. Legalább három hónapon át százezer forintos fizetéskiegészítést javasol a Momentum minden felnőttnek.

Az EP-képviselő lesújtó számokat is ismertet:

A magyar lakosság 31 százaléka kevesebb, mint 100 ezer forinttal rendelkezik. Legfeljebb 1 millió forintos megtakarítása van a magyarok további 37 százalékának. A Budapest Alapkezelő másfél hónapja közölt kutatási számai ma már a napi túlélés kereteit jelzik.

Donáth Anna úgy véli, 

Ezek az emberek az utolsó pénzükből még kifizették a villanyszámlát. Még utoljára bevásároltak. Rohamtempóban próbálták megteremteni a gyerekeiknek az otthoni tanulás feltételeit – és nincs tovább. A következő hónapok már pénz nélkül érik őket.

Rajtuk segítene a százezer forintos gazdasági csomag.

Korábban az MSZP, a PM és a DK is hasonló segítségeket sürgetett.

A szocialisták ötpontos csomagot nyújtottak be, valamint a korengedményes nyugdíjat szorgalmazzák, amivel elkerülhető lenne a munkanélküliség nagy része.

A DK azt javasolja, hogy jogszabály korlátozza a vészhelyzet idején az emberek elbocsátását a bezárással sújtott gazdasági ágazatokban. A járvány idejére felfüggesztené a végrehajtási eljárásokat, előírná a lakásbérleti szerződések fizetési határidejének halasztását, illetve áfamentességet adna az alapvető élelmiszerekre, egészségügyi eszközökre, és a fertőtlenítőszerekre.

A Párbeszéd a koronavírus-járvány miatt egy gazdasági és szociális javaslatcsomagot nyújt be a parlamentnek. A jövedelmüket elveszítőknek szociális, egészségügyi, családi és munkanélküli támogatásokat adnának.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.