DK: totális kudarc Orbán gazdaságvédelme

DK: totális kudarc Orbán gazdaságvédelme

Ez a csomag nem véd a munkanélküliségtől és a munkanélkülivé váltaknak egyetlen fitying támogatást nem ad - mondta el sajtótájékoztatóján Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

Pontosan két hete jelentette be Orbán Viktor az úgynevezett gazdaságvédelmi akciótervét. Mostanra sajnos beigazolódott, amit mindenki mondott erről a csomagról közgazdásztól magyar vállalkozón át a DK-ig: ez a csomag nem véd a munkanélküliségtől és a munkanélkülivé váltaknak egyetlen fitying támogatást nem ad - vélekedett a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Molnár Csaba szerint az Orbán-kormány a felelős a több százezres munkanélküliségért! Ez az ára annak, hogy a kormány sajnálta a pénzt válságkezelésre, munkahelyvédelemre és bérkiegészítésre. Így néz ki, amikor egy kormány elveszíti az irányítást és nem tud reagálni egy válságra.

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy a magyar emberek érdekében hajtsa végre a DK 20 pontos gazdasági és szociális válságkezelő csomagját!

  • Fizessék ki a bajba került magyar vállalkozások bérköltségének 80%-át,
  • adjanak keresetpótló támogatást a frissen kirúgottaknak,
  • adjanak azonnali juttatást az áremelkedés miatt bajba kerülő nyugdíjasoknak,
  • vezessenek be rezsimoratóriumot a veszélyhelyzet alatt!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Varju László: A kormány hazudott a válságkezelésről

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg - mondta el online tájékoztatóján Varju László.

  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.

  • 2020.06.04

Karácsony jól beolvasott a képmutatásból jeles Orbánnak

Egészen visszataszító, amikor pont az a Orbán Viktor beszél a nemzet egységéről, aki a legtöbbet tette nemzetünk szétszakításáért, és aki magyarok millióit uszítja egymás ellen.