DK: kevés az egészségügyis! Bevetik a 65 felettieket?

DK: kevés az egészségügyis! Bevetik a 65 felettieket?

A DK szerint a 10 éve folytatott rossz egészségpolitika eredménye, hogy most itt tartunk: lepusztult kórházakban, kevés eszközzel, kevés egészségügyi dolgozó próbál megküzdeni a járvánnyal.

Kásler Miklós korábban megtiltotta, hogy a 65 év feletti dolgozók részt vegyenek a betegellátásban, közvetlenül érintkezzenek a páciensekkel, most mégis kénytelen újratervezni a döntését. Kiderült ugyanis, hogy kevés a bevethető egészségügyi dolgozó, így önkéntes alapon visszahívják a 65 év felettieket - írja közleményében Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségügyi szakpolitikusa.

A Demokratikus Koalíció közleményében felhívja a figyelmet: ismét megbukott egy évek óta szajkózott kormányzati hazugság, Kásler minisztériumában pedig totális káosz uralkodik.

A DK szerint a tíz éve folytatott rossz egészségpolitika eredménye, hogy a koronavírus-járvány ellen lepusztult kórházakkal, kevés eszközzel és kevés egészségügyi dolgozóval kell küzdeni Magyarországon. Ha a kormány nem hazudozik éveken keresztül, ha nem a saját luxuskiadásaikra és a lopásra koncentrálnak, akkor most nem a 65 éven felüli egészségügyi dolgozók életének kockáztatásával, felszerelés és védőeszközök nélkül kellene szembenézni a vírussal - írja az ellenzéki párt.

Az emberi élet nem játék, ideje lenne ezt már tudatosítani magában a kormánynak is - írja közleményében Komáromi doktor. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.

  • 2020.06.04

Karácsony jól beolvasott a képmutatásból jeles Orbánnak

Egészen visszataszító, amikor pont az a Orbán Viktor beszél a nemzet egységéről, aki a legtöbbet tette nemzetünk szétszakításáért, és aki magyarok millióit uszítja egymás ellen.

  • 2020.06.04

50 milliárd a Várba költözésre, 0 a családok támogatására!

Több mint 50 milliárd forintot szán a kormány a Pénzügyminisztérium Várba költöztetésére, miközben a gazdasági válságban vergődő családok semmit sem kapnak - erre a Demokratikus Koalíció világított rá.