DK: hozzák nyilvánosságra, hány embert teszteltek eddig!

DK: hozzák nyilvánosságra, hány embert teszteltek eddig!

A DK arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, hány embert teszteltek koronavírusra, ugyanis jelenleg csak a tesztek számát közlik, miközben egy-egy beteg esetében akár több vizsgálatot is el kell végezni.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta: a DK eddig 49 konkrét intézkedésre tett javaslatot, az 50-ik kezdeményezésük pedig arra vonatkozik, hogy a kormány ne titkolhassa tovább a koronavírus-megbetegedések valós számát Magyarországon.

Felhívta a figyelmet arra: a koronavírus-fertőzöttséget mutató statisztikákban a világon mindenütt az a szám szerepel, hogy hány emberen végezték el eddig a koronavírus-tesztet. Ez azért van - folytatta - mert egy embert a megbízható eredményért legalább kétszer kell tesztelni.

Kiemelte: ezzel szemben Magyarországon, a kormány tájékoztató honlapján a nemzetközi gyakorlattal ellentétben ma nem az a szám szerepel, hogy hány embert teszteltek koronavírusra, hanem, hogy hány mintát vizsgáltak akkreditált laboratóriumban.

A DK szóvivője felháborítónak nevezte, hogy a kormány a "botrányosan kevés teszt" ellenére is "trükközik" a számokkal és "félinformációkat oszt meg tájékoztatás címszóval".

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.10

5 ok, amiért Orbán a felelős az idősotthon tömeges megfertőződéséért

A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban két dolgot ki kell jelenteni:

     1. Orbán Viktor, nem pedig Karácsony Gergely az eset politikai felelőse,

     2. Budapest nem vált vírusgóccá, az otthon számai torzítják a statisztikát.

  • 2020.04.09

Egyre nagyobb a harc - Orbán emberei nem képesek együttműködni

Nagyon szomorú, ahogy naponta többször is egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat tesznek Orbán bábjai. Hát komolyan nem lehet legalább a járvány idejére összefogni?

  • 2020.04.09

Orbán két pénzügyese még a járvány idejére sem képes együttműködni

Orbán igazán rászólhatna az embereire, hogy legalább a koronavírus-járvány idejére próbáljanak már meg együttműködni. Egy egész ország sorsa múlik ezen!