DK: elbukott a fideszes munkahelyvédelem

DK: elbukott a fideszes munkahelyvédelem

A párt két valódi válságkezelő intézkedést javasol, mert a kormány "munkahelyvédelmi" programja elbukott.


Mostanra mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy nagy a baj az országban - olvasható Molnár Csaba közleményében. A DK alelnöke szerint a Fidesz-kormány hangzatos munkavédelmi intézkedései elbuktak, hiába szépítgetik a számokat és tagadják meg a válság mértékét, az Orbán-kormány miatt akár 300 ezer ember is elveszíthette a munkáját.

A DK azt követeli, hogy a kormány hozzon két új, valódi válságkezelő intézkedést:
  1. Jelentsen be széleskörűen elérhető, pályázgatás- és bürokráciamentes állami bérpótlék-programot, hiszen a meglévő intézkedés nyilvánvalóan nem működik. A pótlék mértéke - cégmérettől függően - a bérköltség 80 százaléka is lehet.
  2. Ha pedig már lemondott 300 ezer magyar ember munkahelyéről, legalább fizesse ki a válságban elbocsátott munkavállalók korábbi bérének 80 százalékát.

Ha a munkahelyvédelem működött volna, akkor nem kellene ennyi ember fizetését pótolni, de a kormány csak magára haragudhat, amiért most erre van szükség - írja a politikus. Hozzáteszi: pártja már hetekkel ezelőtt javasolta a DK 20 pontos gazdasági válságkezelő csomagjában, és sosem késő elfogadni, hiszen hatalmasra nőtt a munkanélküliség.

Talán még menteni lehetne vele a menthetőt - írja Dr. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.