DK: az ellenzék lejáratása a szerdai kormányülés célja

DK: az ellenzék lejáratása a szerdai kormányülés célja

A DK ügyvezető alelnöke szerint nem a járvány megfékezéséért, hanem az ellenzék lejáratásáért hívták össze a mai kormányülést.

A koronavírus-járványra való tekintette ezúttal online tartotta sajtótájékoztatóját dr. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke. A politikus szerint a Kormány hazudik a veszélyhelyzet meghosszabbításáról. Nem a járvány megfékezéséért, hanem az ellenzék lejáratásáért hívták össze a szerdai kormányülést.

DK: "Azt javasoljuk Orbán Viktornak, hogy azt az energiát, amit most az ellenzék lejáratásába és hatalma megszilárdításába fektet, inkább fordítsa a járványvédelemre!"

Molnár elmondta: Az ellenzék nem akarja, de ha akarná sem tudná megakadályozni a veszélyhelyzet fenntartását. A veszélyhelyzetet csak a kormány rendelheti el, ha lejár, akkor azt a kormány bármikor újra kihirdetheti - ehhez tehát nem kell ellenzék.

Ha a veszélyhelyzetben meghozott rendeletek hatályát akarják meghosszabbítani, ahhoz egyszerű, feles többség kell a parlamentben - vagyis ezt is megteheti a egymaga a Fidesz. Ehhez sem négyötöd, sem kétharmad nem kell az Országgyűlésben.

Azzal, hogy a kormány egy kétharmados törvényt nyújtott be a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, azt akarja elérni, hogy "akár az idők végezetéig teljhatalmat kaphasson az Orbán-kormány" - értékelt Molnár Csaba.

Kijelentette, a szerdai kormányülésen az ellenzék lejáratása helyett azzal kellene foglalkozni, hogy nincs elég védőeszköz a kórházakban, az uniós tagállamok közül Magyarországon a legkisebb a gazdaságvédelmi csomag, és itt végzik "szinte a legkevesebb" vírustesztet egész Európában.

Azt javasolják Orbán Viktornak, hogy sepregessen a saját háza táján és vállaljon felelősséget az elmúlt hetek siralmas kormányzati teljesítményéért.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.10

5 ok, amiért Orbán a felelős az idősotthon tömeges megfertőződéséért

A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban két dolgot ki kell jelenteni:

     1. Orbán Viktor, nem pedig Karácsony Gergely az eset politikai felelőse,

     2. Budapest nem vált vírusgóccá, az otthon számai torzítják a statisztikát.

  • 2020.04.09

Egyre nagyobb a harc - Orbán emberei nem képesek együttműködni

Nagyon szomorú, ahogy naponta többször is egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat tesznek Orbán bábjai. Hát komolyan nem lehet legalább a járvány idejére összefogni?

  • 2020.04.09

Orbán két pénzügyese még a járvány idejére sem képes együttműködni

Orbán igazán rászólhatna az embereire, hogy legalább a koronavírus-járvány idejére próbáljanak már meg együttműködni. Egy egész ország sorsa múlik ezen!