DK: a kormány szerezzen be Kínából védőfelszereléseket!

DK: a kormány szerezzen be Kínából védőfelszereléseket!

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy szerezzen be Kínából védőfelszereléseket a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez - mondta sajtótájékoztatóján Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

Oláh Lajos sajtótájékoztatóján azt mondta, ha a kabinet így tesz, akkor akár már a hét végére megérkezhetnek Magyarországra azok a maszkok, amik valóban képesek megvédeni az egészségügyi dolgozókat. Hangsúlyozta, hogy Kínában gyakorlatilag már véget ért a járvány, az ország pedig hatalmas gyártókapacitásokkal rendelkezik. Elmondta, hogy az elmúlt napokban több kínai tartományi vezetővel is beszélt, "akik kifejezték nyitottságukat arra, hogy Magyarországot ellássák ezekkel az eszközökkel".

Azzal folytatta, hogy Kínában lélegeztetőgépek és gyorstesztek is rendelkezésre állnak. A kormány ne késlekedjen, az emberélet nem játék! - fogalmazott, hozzátéve: Olaszország és Csehország már megtette a szükséges lépéseket az ügyben. Oláh Lajos azt mondta, szeretnék, ha a gyógyszertárakban is elérhetőek lennének védőmaszkok, amiket hatósági áron lehet megvásárolni.

MTI

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.