Csak a hűség számít: Alig van tanult diplomata a NER nagykövetei közt

Csak a hűség számít: Alig van tanult diplomata a NER nagykövetei közt

A pedofil Kaleta mellett bukott politikusok, politikusgyerekek, osztálytársak és Orbán angoltanára képviselik világszerte a futsal-diplomáciát.

A Fidesz által bevédett pedofil diplomata, Kaleta Gábor a maga szakmai előéletével szinte már túlképzettnek számított hazánk nagykövetei között. Diplomatának tanult, végig járta a szamárlétrát az első Orbán-kormány óta. Ideális nagykövet lehetne, ha nem lett volna mindeközben titokban egy perverz disznó.

A Szijjártó-féle futsal-diplomáciában ugyanis a csak a párthűség számít, a képzettség nem. A nagyköveti kar mára már hozzáértő diplomaták helyett csókosokkal van tele. Politikai, haveri vagy családi alapon kapják a pozíciókat. Másra nem képesek, csak Magyarországot leégető sorosozós propagandaüzenetek szajkózására.

Róluk készített összeállítást a hvg.hu, ebből szemezgetünk.

A pártkáderek

Ott van például Mikola István, aki jelenleg Ausztráliában „képviseli” hazánkat. Ő volt az, aki már 2006-ban nyíltan kimondta, hogy a Fidesz évtizedekre be akarja betonozni magát, ha egyszer hatalomra jut. Őszintesége akkor még ártott Orbánéknak, ezért visszavonták az első vonalból, de a kezét nem engedték el. Nem mellesleg ő a lúgos orvos nagybátyja, és épp ezért sokan az ő befolyását sejtik annak hátterében, hogy évek óta nem került pont az ügyre, mert mindig találnak valami csavart, amivel akadályozhatják a per lezárását.

A politikusi gárdát erősíti Nagy Andor bécsi, valamint Kumin Ferenc londoni nagykövet is. Nagy a Fidesz parlamenti képviselője volt 2013-ig, akkor lett nagykövet Izraelben. Az osztrák fővárosba két éve került.  Kumin a nemzetközi kommunikációjáért felelős helyettes államtitkár volt, majd New York-i konzul, utána került az angol fővárosba. Londoni elődje is ismert fideszes volt: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Habony Árpád üzlettársa és a kormányszóvívő, Szalay-Bobrovniczky Alexandra férje. Róla az a legfrissebb hír, hogy egy orosz céggel összeállva megvette a Dunakeszi Járműjavítót, és lám azonnal megnyertek egy 32 milliárdos állami megrendelést.

Akiket kimenekítettek az országból

Szabó László Zsolt kétszer is részt vett a közmédia elfideszesítésében. Először az eslő Orbán-kormány idején volt a köztévé vezetője, de olyan pocsékul végezte a dolgát, hogy nyomozás indult ellene hűtlen kezelés gyanúja miatt. Jól jött neki, hogy a kormány gyorsan kreált egy új kulturális posztot Magyarország ausztráliai nagykövetségén, direkt az ő számára. Szóval a 2001-es megbízása lényegében csak arra volt jó, hogy kimenekítsék a hatóságok elől az országból. Polt Péternek köszönhetően később hazatérhetett, így 2013-ban újra a vezérigazgató lehetett a köztévénél. Most már háborítatlanul levezényelhette az MTVA propagandagyárrá züllesztését. 2016-ban már jutalomként kapta meg a nagyköveti pozíciót immár Új-Zélandon.

Odrobina László madridi nagykövetté kinevezése előtt a felnőttképzési pénzek felelőse volt a Nemzetgazdasági Minisztériumban. 2017-ben indoklás nélkül mentették fel. A felmentés előtt hatósági vizsgálat indult az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) több képviselője ellen, mert jogosulatlanul vettek fel olyan, EU-s pénzeket, amikre Odrobina Farkas Flórián kormányzati szövetségeseként kötött velük szerződést.

Akiknek semmi köze a diplomáciához

  • Az oslói nagyköveti poszttal hálálta meg Orbán Viktor az angoltanára munkáját. Sikó Annamária 2016-ban Jeszenszky Gézát váltotta Norvégia fővárosában.
  • Los Angeles-i főkonzulként írtja az Amerikában élő magyarság nem eléggé fideszpárti kommentjeit Kósa Lajos jóbarátja, az egykori debreceni tévés, Széles Tamás.
  • Kocsis András hágai nagyköveti kinevezéséhez csak annyi kellett, hogy Szijjártó Péter gimnáziumi osztálytársa legyen a múltban.
  • Az egykori műsorvezető Csiszár „Apukám” Jenő főkonzuli majd nagyköveti karrierje előtt pedig a mai napig értetlenül állunk.

A gyerekek

  • Schmitt Pál lánya, Schmitt Petra Floridában kapott konzuli posztot.
  • Pesti Máté, Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő fia mindössze 31 évesen vehette át pekingi nagyköveti kinevezését, kisebb diplomáciai botrányt okozva.
  • A Demokrata című fideszcsicska „újság” főszerkesztőjének fia, Bencsik Dávid stuttgarti külgazdasági attaséi címet szerezve hasznosíthatta apja kapcsolati tőkéjét.

A lista még koránt sem teljes, további nevekért érdemes végigolvasni a hvg.hu cikkét.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.27

A Fidesz járványkezelése megbukott: hamarosan kinyithatják a mobil járványkórházat

Ebből is látszik, mennyire dilettáns a Fidesz védekezése.

  • 2020.09.27

Bánki Erik (Fidesz) személyesen irányíthatta a választási csalást Mohácson

Lapunk birtokába került egy felvétel, amin látszik, hogy a fideszes Bánki Erik személyesen intézkedik a mohácsi időközi polgármester választás helyszínén, ahol információink szerint két nap alatt a második választási csalást követi el a Fidesz.

  • 2020.09.27

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

Profi biztonsági kamerákat szereltek fel a második kerületi luxusvilla bejáratához, ahol Rogán Antal propagandaminiszter lakik. A forgatható kamerák az utcát is figyelni tudják.