Az MSZP tisztességes béreket és erős dolgozói jogokat, szakszervezetet követel

Az MSZP tisztességes béreket és erős dolgozói jogokat, szakszervezetet követel

Mivel a kormány NEM törődik a munkavállalókkal, így az MSZP áll ki értük. Az ellenzéki párt követeli a dolgozók jogainak azonnali helyreállítását, és tisztességes béreket. Az MSZP azt javasolja, hogy a szakszervezetek is gyűjthessenek 1 százalékot.

Követeljük a munkavállalói jogok azonnali helyreállítását, és a dolgozók és a szakszervezetek jogait szélesítő új Munka Törvénykönyvének elfogadását - írja közleményében az MSZP.

A Magyar Szocialista Párt szerint a szakszervezetek tevékenységének és jogainak bővítésére is szükség van

Amihez pénzre van szükség. Azt javasolják, hogy a szakszervezetk részesüljenek ugyanúgy a személyi jövedelemadó 1 százalékából, mint a civil szervezetek és az egyházak, az állam pedig tegyen mellé ugyanennyi költségvetési támogatást. Ezután a szakszervezetek legyenek a jövedelempótló támogatások elosztói - írják.

Az MSZP kiáll a dolgozók mellett

Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80 %-át állami támogatásként kell biztosítani 180 000 forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Az igénylés azon munkavállalók után is benyújtható legyen, akik 2020. március 1-t követően veszítették el állásukat.

A közlemény arra is kitér, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át kell folyósítani, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100.000 forint.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Orbán úgy nevelte lányait, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

Migránsok, libernyákok, a kormány nagyszerű sikerei és természetesen nemzeti konzultáció. A szokásos már-már unalmas témák mellett két érdekesebb dolog is kibukott ma Orbán száján.

  • 2020.08.07

Dull Szabolcs nem tudja, honnan szerezte meg a Fidesz a híváslistáját

Az Index.hu kinyírásával mindenki veszített Magyarországon – mondta a lap kirúgott főszerkesztője a HVG Teraszon.

  • 2020.08.07

A KATA szigorításával a kisvállalkozóknak is jót odasóz Orbán

A szakértő szerint a legkevésbé védekezőképes kisvállalkozók esélyeit rontja a szigorítás, vállalkozások szűnhetnek meg, sokaknak csökkenhet a jövedelme.