Az ifjú fideszeseket sem látják szívesen Európában

Az ifjú fideszeseket sem látják szívesen Európában

Már Orbán ifjai is leszerepeltek Európában, kiveti őket minden, ami demokratikus.

Tizenöt ország tizenkilenc tagszervezetének közös indítványa alapján napirendre veszi az Európai Néppárt ifjúsági szervezete, a YEPP a Fidelitas kizárását – írja a Népszava.

Az indítványozók között skandináv, balti, cseh, görög, ír, olasz, portugál és ukrán, valamint a Benelux-államok tagszervezetei szerepelnek. Erre a felhozatalra már nehezen tudja mondani a Fidesz, hogy egy sorosista támadás, ami megpróbálja a szilárd alapokon álló szervezetüket bomlasztani.

Az állásfoglalásban az áll, hogy a magyar veszélyhelyzetben megszavazott rendeleti kormányzás folytatja a demokratikus fékek és ellensúlyok, valamint a jogállam leépítését, szándékosan gyengíti az ellenzéket, és aláássa a tisztességes politikai versenyt.

Kiemelik a határidő nélküli rendkívüli helyzetet, és a rémhírterjesztés büntetésének szigorítását is. Idézik Donald Tuskot, az Európai Néppárt elnökét, aki szerint "ezek a lépések aránytalanok és politikailag veszélyesek".

Reméljük, hamarosan hazánkban is észreveszik, hogy az Orbán-rezsim önmagában is politikailag veszélyes.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.