Az elnök, aki Orbán tintás kezéhez hasonló ügybe bukott bele

Az elnök, aki Orbán tintás kezéhez hasonló ügybe bukott bele

Jimmy Carter volt amerikai elnök stábja is szörnyen rosszul kezelt egy Orbán tintás kezéhez hasonló balhét. Ez hozzá is járult az elnök bukásához. Könnyen ez várhat Orbánra is. 

Keszthelyi András világított rá Jimmy Carter 1979-es esetére: Az USA akkori elnöke épp egy csónakban pecázgatott, amikor észrevette, hogy egy nyúl úszik a bárka felé. Az elnök evezőlapátjával elhessegette az állatot.

Ezt a történetet megtudta Carter egyik stábtagjától egy fehér házi tudósító, amiből le is hoztak egy rövidhírt. Másnap a Washington Post címlapján számolt be arról, hogy:

Nyúl támadt az elnökre

Pár óra múlva pedig már minden jelentős médium erről beszélt egy héten keresztül. A jobboldaliak szerint gyáva volt az elnök. Utasítania kellett volna a titkosszolgálatot a nyúl megsemmisítésére. Sőt, még külpolitikai hírekkel is összefüggésbe hozták az ügyet. 

A liberális vélemény szerint túl kemény volt az elnök a nyúllal. Majd ez is összefüggésbe hozta az esetet az elnök jövőbeli külpolitikájával. 

Amerika elnöke nem tudott szabadulni a nyúl-ügytől

Jimmy Cartert mindenhol az ügyről kezdték faggatni. A nyúl elhessegetéséről készült fotókat pedig annak ellenére sem hozták nyilvánosságra, hogy mekkora nyomás volt a Fehér Házon. 

Több elemző szerin a nyúl-affér rengette meg véglegesen az elnököt övező közbizalmat.
Az eset bemutatja, miért nagy hiba, hogy Orbánék csak felesleges titkolózásra képesek a tintás kézzel kapcsolatban.

Ezek után ne lepődjenek meg azon, hogy az emberek ötletelésbe kezdenek. De azon sem, hogy a választók bizalmukat vesztik egy olyan emberben, aki titkolózik. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.03

Müller: a tömeges megbetegedés nehezen elkerülhető

Továbbra is kerülni kell a vírus átadásának lehetőségét, ezért maradjunk otthon és vigyázzunk a sérülékeny csoportokra - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján.

  • 2020.04.03

A Párbeszéd válságkezelő alapjövedelem bevezetését javasolja

Tordai Bence szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek nem a gazdaságot, hanem az embereket kellene megmentenie.

  • 2020.04.03

DK: azonnal fizessék ki az egészségügyi dolgozóknak megígért pluszjuttatást!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal fizesse ki az egészségügyi dolgozóknak megígért ötszázezer forintos pluszjuttatást.