Áder feltette a bohóc orrot, és nagyobbat viccelt, mint a Hírcsárda

Áder feltette a bohóc orrot, és nagyobbat viccelt, mint a Hírcsárda

Áder János olyan szöveget eresztett le, ami szöges ellentétében áll a magyar viszonyokkal.

Ezekben a nehéz napokban is szükség van a humorra. Ki más kacagtathatná meg a magyar népet a veszélyhelyzet idején, mint maga a köztársasági elnök.

Szó szerint idézzük a mókamestert.

"Magyarország demokratikus, független jogállam. Szabad ország. Olyan ország, ahol ma már természetes, hogy szabadon mondjuk el a véleményünket, szabadon gyülekezünk, közlekedünk. Szabadon vállalkozhatunk. Szabadon választunk képviselőket, polgármestereket. Szabadon hozhatunk létre szakmai, érdekképviseleti, politikai szervezeteket. Szabadon veszünk részt különböző nemzetközi szervezetek munkájában. A szabadság azonban törékeny. Ahogy Ronald Reagan fogalmazott, minden nemzedéknek folyamatosan küzdenie kell érte, és védelmeznie kell"

A folyamatos küzdés a demokráciáért sok apró gesztusban megnyilvánulhat. Ilyen többek között az, amikor Kövér László kikapcsolja a mikrofont egy ellenzéki politikus beszéde közben, vagy amikor az Operatív Törzs beolvassa a hetedik Fidesz-csicska oldal kérdését.

Ezek mind a demokrácia védelmét szolgálják. Áder János pedig a jókedvünkért felel. Kár, hogy a valóság nem is annyira vicces...

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.