A tanárok kimondták: az iskolákat be kell zárni!

A tanárok kimondták: az iskolákat be kell zárni!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint hathatós intézkedésre van szükség: be kell zárni az iskolákat!

Nagyon fontos lenne minden fronton a megelőzés, az, hogy a gyermekek, az óvoda, iskola ne legyen terjesztője a vírusnak, hiszen sok helyen még mindig nincs kézfertőtlenítő, de van, ahol a szappan és a kéztörlő is hiányzik - írja a PDSZ, akik szerint a koronavírus miatt be kell zárni az iskolákat.

A kormány ezzel szemben megtiltotta, hogy helyi szinten bezárják az oktatási intézményeket.

Gulyás Gergely az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján azt mondta, évismétléssel járna, ha átmenetileg szüneteltetnék az oktatást. Ez azonban a PDSZ szerit nem állja meg a helyét.

A szakszervezet úgy véli, hogy a pedagógusok átlagéletkora már igen magas, és sok intézményben a nyugdíjas kollégák alkalmazásával tudják csak enyhíteni a tanárhiányt.

Bár a fiatal korosztály megbetegedési rátája szerencsére alacsony, észrevétlen vírushordozóként azonban nagy veszélyt jelenthetnek a vírus terjedése szempontjából - írja a PDSZ, akik szerint a családon belül és zárt csoportokon belül igen magas a fertőzés veszélye.

Képzeljük csak el, hogy hányan vihetik haza akár tünetmentes hordozóként, akár csak "magukon cipelve" a koronavírust a nagymamának, nagypapának, akik esetében nagy bajokat okozhat a megbetegedés!

Mindezek alapján a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kéri, hogy a kormány mielőbb rendeljen el rendkívüli iskolai szünetet!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.