A rendőrök megint rámentek a dudáló tüntetőkre

A rendőrök megint rámentek a dudáló tüntetőkre

Szél Bernadett és Hadházy Ákos, valamint a Momentum a múlt heti rendőri fellépés ellenére ma is autós tüntetést szervezett a hatalom ellen. Orbánék ma is kirendelték a rendőrséget, hogy elhallgattassák az ellenük szólókat,

A tüntetés szervezői figyelmeztették a részt venni kívánókat, hogy dudálás helyett inkább hangos zenével vagy szilveszteri kürtökkel fejezzék ki nemtetszésüket. A büntetéseknél hivatkozott KRESZ szabály ugyanis csak az autó saját dudájának indokolatlan használatára vonatkozik.

Hadházy Ákost már a múlt héten sem tudták megbüntetni, mivel a korábbi tüntetésen elromlott a dudája, így ő a kocsirádióból játszotta a dudálást.

A mostani tüntetésre ezért a legtöbb autós már úgy készült, hogy legyen mivel zajt csapni. Akik azonban mégis dudáltak, azokat ugyanúgy  A Mérce információi szerint - még azt is megnézték néhány, a helyszínre érkező autósnál, hogy a kipufogó hangja nem túl hangos-e.

Ilyen sokan vigyáztak a közlekedés biztonságára pont arrafelé.
 
Szél Bernadettet a múltkor megbüntették, mivel lemondott képviselői mentelmi jogáról. A mostani tüntetésen nem szegett szabályt. Egy zenére egyáltalán nem emlékeztető orgonaszólamot játszott végtelenítve autórádiójából. A rendőröknek fél órába telt mire kitalálták, hogy milyen ürüggyel büntethetnék meg. Arra hivatkoztak, hogy a szólásszabadság gyakorlása nem elég indok a már csak Budapestre és Pest megyére érvényes kijárási korlátozás megszegésére.
 

Időbe telt, mire a rendőrök kitalálták, mire hivatkozva büntethetnék meg a politikusnőt.
 
A helyszínen ismét megjelent a szélsőjobboldali, fideszes provokátor, Bede Zsolt, aki az első tüntetésen bohózatba illő módon ugrott Hadházy Ákos motorháztetőjére. Most állítólag leköpte valaki, akivel szóváltásba került. Végül mindkettőjüket elvezették a rendőrök.

Bede nagyon meg akar felelni gazdáinak. Mindig ott provokál, ahol tud.
 
Főleg a dudájukat használó autósok voltak a célpont a rendőrségnek, de nem kímélték a motorosokat sem, és a gyalogosokat is igazoltatták.

Talán ennyien elegen lesznek egy dudáló nyugdíjas ellen.
 
Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselőt is megbüntették indokolatlan sétálásért. Egy 30 ezer forintos csekket ígértek neki. Ő sztoikus nyugalommal az alábbi szavakkal kommentálta a helyzetet, majd megígérte, hogy panasszal fog élni a kiszabott bírság ellen.

"Üdvözlöm Orbán Viktort."


Vajda Zoltán, XVI. kerületi önkormányzati képviselő nem is annyira költői kérdése.

A fenti koránt sem teljes névsorból láthatjuk, hogy az ellenzék összefog a fideszes elnyomás ellen. Ezt az elszántságot látva biztosak vagyunk benne, hogy a kormány kirendelhet bármennyi rendőrt a Clark Ádám térre, jövő héten is lesz autós tüntetés.

Segítsük lebontani Orbán diktatúráját, legyünk ott mi is velük!

 

 

 

 

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.