A kormány hibájából halt meg a 33 éves két gyermekes édesanya

A kormány hibájából halt meg a 33 éves két gyermekes édesanya

Ez a tragikus történet szimbolizálja legszomorúbban, hogy hová vezetnek Orbánék és önző hatalmi döntései és felelőtlen egészségpolitikája.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője korábban Kásler Miklós alkalmatlansága kapcsán már beszélt a a fiatal édesanya tragédiájáról. A képviselőasszony, most Esztergomban látogatta meg a gyászoló családot.

Meghalt egy 33 éves fiatal nő, akinek gyógyítható lett volna a betegsége. Neki nem lett volna szabad meghalnia, neki élnie kellene. És itthagyott egy 7 éves és egy 5 hónapos gyermeket.

A tragikusan elhunyt Martinecz Regina édesanyja beszélt az szomorú esetről.

Nem volt a lányomnak semmilyen krónikus betegsége. Április 22-én fejfájással, szemgödri fájdalommal kezdődött, aztán rázta a hideg. Úgyhogy, ahogy letette a kicsit, azt mondja, hogy "Mama, inkább én lefekszem."

Másnapra a fiatalasszony tünetei olyannyira súlyosbodtak, hogy már tudták, hogy nagy a baj. 39 fokos láza volt, folyamatosan hányt, érzékeny volt a fényre és iszonyatosan fájt a feje folyamatosan. Édes anyja agyhártyagyulladásra gyanakodott.

Az elhunyt édesanyja közel 40 évet dolgozott az egészségügyi és szociális területen, így lánya kálváriája során végig tudta, hogy mit kellene tenni, de semmit sem tehetett.

A koronavírus miatt tesztelni akarták Reginát, de napokig váratták őket. Közben a nő állapota folyamatosan rosszabbodott. Édesanyja tehetetlennek érezte magát, ezért megpróbált utánajárni a késés okainak. Megdöbbentő magyarázatot kapott.

"Eltűnt a rendszerből. Eltűnt a gépből."

Végül kijöttek a mentők, de már tudták, hogy nehéz lesz olyan kórházat találni, amelyik hajlandó fogadni Reginát. Ő ekkor már csak feküdni volt képes annyira fájt a feje és hányingere is volt. Székesfehérvárról elküldték, Tatabányán pedig a tünetei ellenére a koronavírus részlegre került, ahol még csak meg sem vizsgálták.

"Gyakorlatilag félórás telefonokkal, hogy "anya rosszul vagyok, anya rosszul vagyok". Egyedül a sátorban. Ez így menteste 11-ig."
Sokkal rosszabb állapotban vitték haza, 40 fokos lázzal, folyamatos, kínzó fejfájással. Még napokig kellett várni, mire megjött a negatív koronavírus teszt. A háziorvos ekkor két perc alatt megállapította, hogy agyhártyagyulladásról van szó. Ekkor kezdődött az a 117 kilométeres pokoli utazás, ami során a mentő összesen nyolc kórházon keresztül végighurcolták a szerencsétlen nőt.

 

A Szent Imre, Szent János, Szent László, Kútvölgyi, Székesfehérvár, Irgalmasrendi nem. Maradt a Balassagyarmati, ők tudták felvenni.
Az orvosok itt mindent megtettek érte, gépre került, és több napig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni.
 

Regina 2020. május 1-én éjjel halt meg, a születésnapja előtt másfél órával.
 
Halála szörnyű tragédia, amit viszont mindannyiunknak meg kell ismernünk, hogy ilyen többet ne történhessen, hogy több családnak ne kelljen átélnie ezt. A kormánynak fel kell fognia, hogy amikor meghozza cinikus döntéseit, akkor emberek életéről vagy haláláról dönt. Ha ezt nem képesek felfogni, akkor nem alkalmasak a vezetésre, és távozniuk kell a hatalomból!

 

Magyarországon a szakma véleménye szerint többen fogják életüket veszíteni amiatt, mert nem kapták meg a megfelelő egészségügyi ellátást, mint ahányan belehalnak a járványba. - foglalta össze a történet szomorú tanulságát Bangóné
Ez volt az egyik olyan eset, amit Kásler Miklós a parlementben szórakoztatónak titulált.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.29

DK: A kormány azonnal duplázza meg a családi pótlékot

A koronavírus okozta válság idején, a folyamatos drágulás ellenére a jövedelem nélkül maradt kispénzű családokat nem segíti a Fidesz-kormány.

  • 2020.09.29

Ocsmány dolgot tett Czunyiné férje: ennél mocskosabb szöveget a legalja kocsmában sem hallani

Hogy veszi a bátorságot, hogy így beszéljen nőkről és kisebbségi csoportokról?

  • 2020.09.29

Fekete-Győr András: Orbán retteg, ezért akar engem bilincsben látni

A Fidesz retteg a Momentum erősödésétől, ezért támadják nevetséges és szánalmas vádakkal - jelentette ki Fekete-Győr András.