Ujhelyi: a Fidesz járvány idején is pazarol

Ujhelyi: a Fidesz járvány idején is pazarol

Mire költ a Fidesz járvány idején? Már hetek óta tudható, hogy Magyarországot sem kerüli el a koronavírus. A Fidesz mégsem állította le a számára presztízsértékű beruházásokat. Egészségvédelemre jóval kevesebb jut.

Az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István facebook posztjában hívta fel a figyelmet az alábbi költségvetési visszásságra.
Az Operaház felújítására továbbra is 4,5 milliárd van elkülönítve. Ezen kívül 2,7 milliárdot költenének az egyházi épületek megvédésére. Az egészségügyre viszont csak a fenti két összeg töredéke, összesen 2 milliárd jut.
Azt hitték kibekkelhetik még lerohadt egészségüggyel is a következő választásokig. A koronavírus viszont nem igazodott Orbán hatalmi szándékaihoz. Sajnos ennek mi ihatjuk meg a levét.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.