A Fidesz elvesztette a gyeplőt: a koronavírus vezet

A Fidesz elvesztette a gyeplőt: a koronavírus vezet

Vártuk, hogy végre álljon ki a kormány, és adjon választ a megannyi kérdésre a koronavírussal kapcsolatban, de helyette csak megbizonyosodtunk róla: fogalmuk nincs, miként kezeljenek egy veszélyes helyzetet.

Kásler Miklós orvos. Szakmájából adódóan sem vehetné annyira hetykén és félvállról a koronavírus elleni védekezést, ahogy azt a sajtótájékoztatón tette. Felelős miniszterként meg aztán pláne nem.

Újságírói kérdésre, miszerint tíz napon át merre jártak, mit csináltak az első regisztrált betegek, (a két iráni egyetemista) az Emberi Erőforrás miniszter annyit felelt:

"Hát... élték az egyetemisták életét."

A két hallgató tehát szabadon járhatott-kelhetett mindenütt anélkül, hogy tesztelték volna őket, amikor Magyarországra érkeztek illetve visszamenőlegesen sem tudja jelenleg minden mozdulatukat a minisztérium. 

Egy sajtós megkérdezte, miért csak ma tudták meg, hogy a másik diák hova jár? És tegnap miért nem közölték?

 

Kásler: hát nagyon egyszerűen, mert a másik diák nem mondta meg.

Újságíró: De hogyhogy?

Kásler: Hát, mert nem mondta meg.

 

Úgy tűnik, a járvány megelőzéséért felelős operatív törzs nem tud utánajárni, hogy hova járt, kikkel találkozott a fertőzött hallgató.

A másik kérdéskör az amerikai lányokat érinti, akik behozhatták a vírust. Erre Kásler sokkal furcsább válaszokat adott.

Újságíró: Megvan-e a lista, hogy kikkel kerültek kapcsolatba, felvették-e velük a kapcsolatot, tudják-e, mikor jártak a fürdőben, felvették-e a kapcsolatot a szórakozóhellyel?

Kásler (szó szerint idézzük):

A fürdőről tudom mondani, hogy 160 ezer magyar embert érint az influenza, de ezzel kapcsolatos kérdés nincs. A fürdőben vírusellenes fertőtlenítés volt pont az eset előtt. Ezt követően a tisztiorvosi szolgálat ellenőrizte a viszonyokat, még egy fertőtlenítést rendeltek el, a fürdő rendben van. 

Újságíró: hogy lehet, hogy a közvetlen élettársakon kívül még mindig egyetlen kontaktszemélyt sem találtak sem az iráni, sem az amerikai fiatalok esetében, akiket el kellene különíteni?

Kásler: Többször elmondtuk, visszatértünk rá, hogy a kontaktusok felderítése folyamatban van.

Arra tehát a Vámpírkormánynak nincs válasza, hogy hány magyar találkozhatott a fertőzött személyekkel, mialatt ők fürdőben, egyetemen, romkocsmában, közösségi tereken voltak. Jó kilátások ezek egy járvány kezdetén.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.