A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

A DK a 20 pontos gazdasági és szociális javaslatai közül az alábbi pontokkal védené a munkahelyeket és a munkavállalókat:

1. Azok a cégek, amelyek árbevételük csökkenése ellenére is vállalják, hogy senkit sem rúgnak ki, az elszenvedett csökkenéssel arányosan állami forrásból kapják meg dolgozóik bérének egy részét!

2. Aki elvesztette az állását vagy fizetés nélküli szabadságra kényszerült, az állami forrásból kapja meg a bére 80 százalékát!

3. Az álláskeresési támogatás folyósítási ideje emelkedjen hat hónapra, a már lejártakat pedig automatikusan hosszabbítsák meg a veszélyhelyzet végéig!

4. A kiskorú gyermekével otthon maradó munkavállaló a járvány ideje alatt vehessen igénybe bére 80 százalékával kompenzált fizetett szabadságot, úgynevezett “vírusszabadságot”! A munkaadó ezzel kapcsolatos terheit az állami költségvetés vállalja.

5. Az emberek és a kis- és középvállalkozások is kapjanak rezsimoratóriumot, a rezsifizetést halasszák el a veszélyhelyzet végéig!

6. Mivel a járvány okozta gazdasági nehézségek a veszélyhelyzet után is hatással lesznek a családok mindennapi megélhetésére, meg kell duplázni a családi pótlékot!

7. Az EU által válságkezelésre biztosított támogatásokat - összesen mintegy 2000 milliárd forintot - kizárólag egészségügyi eszközbeszerzésre, a kis- és középvállalkozások megsegítésére, valamint a kieső fizetések pótlására lehessen csak felhasználni! 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Varju László: A kormány hazudott a válságkezelésről

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg - mondta el online tájékoztatóján Varju László.

  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.

  • 2020.06.04

Karácsony jól beolvasott a képmutatásból jeles Orbánnak

Egészen visszataszító, amikor pont az a Orbán Viktor beszél a nemzet egységéről, aki a legtöbbet tette nemzetünk szétszakításáért, és aki magyarok millióit uszítja egymás ellen.