A DK a koronavírus tesztek bevizsgáltatását követeli

A DK a koronavírus tesztek bevizsgáltatását követeli

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz: Bevizsgáltatják-e a koronavírus teszteket, amiket korábban vásároltak?

A 444 számolt be arról, hogy Texas államban használhatatlannak minősítették és kivonták a forgalomból az olyan típusú gyorsteszteket, amikből a magyar kormány is vásárolt. A helyi, texasi egészségügyi hatóság bevizsgáltatta ezeket a gyorsteszteket, így derült ki, hogy a gyártó által ígért 93-97 százalékos helyett sokkal kisebb, mindössze 20 százalékos pontossággal működnek.

Dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa közleményben számolt be arról, hogy írásbeli kérdéssel fordulnak a kormányhoz az ügy kapcsán. Azt akarják megtudni, hány darabot rendeltek ezekből a tesztekből, mennyit használtak fel, és ha eddig nem vizsgálták be, akkor tervezik-e bevizsgáltatni ezeket?

Ilyen súlyos katasztrófahelyzetben ugyanis kiemelten fontos, hogy csak jó minőségű, megbízható teszteket alkalmazzanak, ha beindul végre a tömeges tesztelés.
Hozzátette: A háziorvosok egyik szakmai szervezetével együtt felhívják az illetékesek figyelmét arra, hogy amíg nincsenek megfelelően bevizsgált, megbízható gyorstesztek, addig ezek helyszíni használata nem követi az NNK hatályban lévő eljárásrendjét, sőt a WHO ajánlásait sem, elvégzésük indokolatlan költséget, felesleges adminisztrációs terheket generál, jelentős szakképzett humánerőforrást köt le.

"Az emberek élete nem játék, nagyon fontos, hogy megbízható eredményeket kapjanak a szűrések során."

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.