5 ok, amiért Orbán a felelős az idősotthon tömeges megfertőződéséért

5 ok, amiért Orbán a felelős az idősotthon tömeges megfertőződéséért

A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban két dolgot ki kell jelenteni:

     1. Orbán Viktor, nem pedig Karácsony Gergely az eset politikai felelőse,

     2. Budapest nem vált vírusgóccá, az otthon számai torzítják a statisztikát.


Nekünk érveink is vannak!

Orbán Viktor politikailag felelős azért, hogy a Pesti úti idősotthonban tömeges fertőzés történt. Vagyis az ő bűne. És ennek semmi köze ahhoz, hogy a nyugdíjasháznak hivatalosan ki a fenntartója. 5 indokunk van arra, hogy ezt állítsuk.
  1. A kórházból távozókat nem tesztelték a koronavírusra, csak simán visszaküldték őket a többi idős lakó közé. Ezzel kapcsolatban Müller Cecíliának kellett volna intézkednie, ő pedig Orbán embere.
  2. Már látszott, hogy baj van, Orbánék mégsem szűrtek, akkor sem, amikor újabb megbetegedések történtek. Müller Cecília feltehetőleg felsőbb utasításra nem tett semmit. Karácsony Gergely kezdte meg a szűrést a főváros saját forrásából.
  3. Orbánék még ezután is csak azzal voltak elfoglalva, hogy a propagandagépezetet össztűz alá vegye a főpolgármestert és a budapestieket.
  4. Orbán Viktornak fontosabb volt a budapesti városvezetés és Karácsony Gergely lejáratása, mint a bent lakó idős emberek élete.
  5. Mikor végre sikerült leszűrni a teljes otthont, nyilvánvalóvá vált, hogy tömeges fertőződés történt. Ennek ellenére Orbán és embere, Müller semmi továbbit nem tesznek, csak Budapestet és vezetőjét, Karácsonyt hibáztatják. Ahelyett, hogy további valószínű fertőzési gócokat szűrnének le.

És még néhány érdekes számadat, ami rácáfol Orbán és Müller budapestieket hibáztató hazugságaira.

Budapesten április 2-a óta, a Pesti úti idősotthon számai nélkül 76 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma. Az ország egyéb területein, Budapestet nem számítva 78 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma. Vagyis Budapesten még kicsit kisebb is a növekedés.

A fővárosi megbetegedések száma április 2-a óta 337-tel nőtt összesen, ebből az otthonhoz 151 kötődik, vagyis a budapesti új fertőzöttek 45 százalékát az idősotthonban igazolták. Az ország összes új fertőzöttjének ez nagyjából a negyede.

Orbán Viktornak egy dolog fontos: a statisztikákat politikai okból meghamisítani, ezzel az ellenfeleket lejáratni, bűnbakokat képezni, mintha nem ő és kókler bandája tehetnének a történtekről. Az emberek életének védelme csak ezután jön a sorban. A Fidesz politikai érdeke fontosabb Orbánnak.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.