5 konkrét javaslat Gyurcsány Ferenctől a válságkezelésre

5 konkrét javaslat Gyurcsány Ferenctől a válságkezelésre

Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán közzétett videóban olyan intézkedéseket javasolt, amelyeket Európában korábban már bevezettek.

"Túl vagyunk az első sokkon, nem tudjuk, hogy a válság kútjának mélye hol van, de azt érzékeljük, hogy bajba kerültünk" - kezdi mondandóját Gyurcsány, majd hozzáteszi: nem egészségügyi témakörben tesz ajánlásokat.

1, Közterhek fizetésének elengedése

Több országban működik már az a rendszer, hogy ha valaki a veszélyeztetett ágazatokban nem bocsájtja el a beosztottait, elengedik neki a közterhek megfizetését. A DK elnöke szerint ezt érdemes megfontolni nálunk is.

2, Adók elengedése

Nagyon sok helyen azt mondja az állam, hogy az adókat, amelyeket minden hónapban fizetünk, a válsághelyzet idején nem kell befizetni. Később aztán kiderül, hogy ezeket a befizetéseket halasztottan kell-e pótolni, vagy teljesen elengedik nekünk.

3, A cégekkel szembeni felszámolási- és csődeljárások elhalasztása

Ebben az átmeneti krízisidőszakban a cégek felszámolását halasszuk el. Inkább ne menjen tönkre a vállalat, mert ha mégis, az nagyon sokaknak problémát fog okozni.

4-5, Moratóriumok rezsitartozásokra, hitelek törlesztésére

Gyurcsány Ferenc szerint nem viselkedhetünk behajtóként úgy, hogy tudjuk: a másik oldalon nincsenek jövedelmek.

A DK elnöke hozzátette: ha a kormány ezeket elkezdi bevezetni, az emberek látni fogják a tenni akarást, a segítő szándékot.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.