A Fidesz tehet róla: 31 idősotthon fertőződött meg

A Fidesz tehet róla: 31 idősotthon fertőződött meg

Ha hat héttel ezelőtt azt csinálták volna, amit Karácsony Gergely javasolt, életeket lehetett volna megmenteni. Nem csinálták, most már 31 idősotthon érintett koronavírus-fertőzöttséggel az országban.

Többek közt az idősotthonok hatósági vizsgálatairól beszélt mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília fideszes tisztifőorvos. Elmondta, a nagy létszámú otthonokban teljeskörűen elvégezték már az ellenőrzést, most jönnek a kisebbek. Az első szakaszban vizsgálták azokat, ahol már fertőződést kimutatták korábban. Összesített eredmény néhány nap múlva lesz, de azt már tudni lehet, hogy 31 idősotthon biztosan érintett fertőzéssel, a nagy számoktól egészen az egy-egy esetig.

A Fidesz felelős azért, hogy az idősotthonokban elharapózhatott a koronavírus-járvány, ezt el lehetett volna kerülni!

Ahogy arról korábban már írtunk, mielőtt a Pesti úti idősotthonban elharapózott volna a koronavírus-fertőzés, Karácsony Gergely főpolgármester több nem politikai jellegű, operatív célú levélben kérte az illetékes hatóságokat, hogy tegyék meg az óvintézkedéseket. A Kormányhivatalt vezető fideszes Sára Botond, aki az önkormányzati választáson kiebrudalt volt józsefvárosi polgármester nyilván csuklóból utasította vissza a józan ész hangját. Meglett az eredménye: a Pesti úti intézményben 300 ember fertőződött meg, 40-en meghaltak. Végül egy hónapos késéssel hallgattak Karácsonyra Orbánék.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér. 

  • 2020.07.04

20000 forintot vesz el Orbán minden budapestitől

A kormánypártok olyan költségvetést fogadtak el, ami bevezeti a Budapest-adót, minden egyes budapestitől elvesz évente 20 ezer forintot. Súlyos sarccal sújtották az önkormányzatokat - írja oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.07.03

Rabszolgák leszünk: heti 7 nap munka, havi 1 szabadnap

A vészhelyzet lejárta után is marad a rabszolgatörvény, továbbfejlesztett verzióban. A Fidesz látástól jövő Mikulásig dolgoztatná a magyarokat.