1+5 millió maszkot kér a kormánytól a főpolgármester

1+5 millió maszkot kér a kormánytól a főpolgármester

Karácsony Gergely legalább hatmillió védőmaszkot kér Orbán Viktortól, hogy Budapesten kezelhető legyen a járványhelyzet.

Legalább 1 millió FFP2-es és 5 millió sebészeti szájmaszkra lenne szüksége a Fővárosi Önkormányzatnak a hatékony védekezéshez a koronavírus-járvány ellen - közölte Karácsony Gergely péntek délután. Előbbieket az egészségügyben dolgozók, utóbbiakat a budapesti lakosok között osztaná szét a baloldali főpolgármester.

Mivel járványügyi veszélyhelyzet van érvényben, a budapesti önkormányzatoknak a kormány segítségét kell kérnie a beszerzéshez. A kerületek és a főváros vezetése rendelkezik a szükséges anyagi forrásokkal, azonban a védőfelszerelésekből általános hiány van.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes bejelentette: a koronavirus.budapest.hu címen tájékoztató weboldalt indítanak a járványügyi veszélyhelyzettel kapcsolatosan.

Orbán Viktor egyébként péntek reggel a közrádióban tartott heti prédikációjában azt állította, hogy Magyarországnak rendelkezésére állnak a megfelelő védőfelszerelések.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.10

5 ok, amiért Orbán a felelős az idősotthon tömeges megfertőződéséért

A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban két dolgot ki kell jelenteni:

     1. Orbán Viktor, nem pedig Karácsony Gergely az eset politikai felelőse,

     2. Budapest nem vált vírusgóccá, az otthon számai torzítják a statisztikát.

  • 2020.04.09

Egyre nagyobb a harc - Orbán emberei nem képesek együttműködni

Nagyon szomorú, ahogy naponta többször is egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat tesznek Orbán bábjai. Hát komolyan nem lehet legalább a járvány idejére összefogni?

  • 2020.04.09

Orbán két pénzügyese még a járvány idejére sem képes együttműködni

Orbán igazán rászólhatna az embereire, hogy legalább a koronavírus-járvány idejére próbáljanak már meg együttműködni. Egy egész ország sorsa múlik ezen!