Közügy

2020.04.10

5 ok, amiért Orbán a felelős az idősotthon tömeges megfertőződéséért

A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban két dolgot ki kell jelenteni:

     1. Orbán Viktor, nem pedig Karácsony Gergely az eset politikai felelőse,

     2. Budapest nem vált vírusgóccá, az otthon számai torzítják a statisztikát.

2020.04.09

Egyre nagyobb a harc - Orbán emberei nem képesek együttműködni

Nagyon szomorú, ahogy naponta többször is egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat tesznek Orbán bábjai. Hát komolyan nem lehet legalább a járvány idejére összefogni?

2020.04.09

Orbán két pénzügyese még a járvány idejére sem képes együttműködni

Orbán igazán rászólhatna az embereire, hogy legalább a koronavírus-járvány idejére próbáljanak már meg együttműködni. Egy egész ország sorsa múlik ezen!

2020.04.09

Karácsony megálljt parancsol a hazugságoknak a Pesti úti idősek otthona ügyében

Budapest főpolgármestere azonnal reagált a nyugdíjas otthonnal kapcsolatos fejleményekre. Összeszedte a tényeket és a hazugságokat, hogy senki ne dőljön be az álhíreknek.

2020.04.09

Erősödik a Fidesz Budapest-ellenes retorikája

Minden nap a budapestieket szidják a fideszesek, elkezdődött a bűnbakképzés a járvány miatt. Budai Gyula bukott kormánybiztos is beállt a kórusba.

2020.04.09

Kizárná Orbán nagyurait a támogatásokból a DK

Orbán Viktor láthatóan még a válságban is saját gyerekkori barátját és saját vejét pénzeli a DK szerint.

2020.04.09

Szél Bernadett elküldte gyónni a KDNP-t

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő megkérdezte a Parlamentben a kormánypárti képviselőktől, miért lopással töltik a nagyhetet. 

2020.04.09

Orbán hazudott: újabb 110 milliárd segítség érkezett az EU-tól!

A felcsúti csodacsatár miniszterelnökről onnan lehet tudni, hogy hazudik, hogy mozog a szája! Megint érkezett 304 millió euró Brüsszelből.

2020.04.09

Felelős gazdi: Kunhalmi ivartalaníttatja a kutyusát

Az MSZP választmányi elnöke felelős kutyatartóként viselkedik, és még fiatalon ivartalaníttatja a kutyáját.

2020.04.09

Molnár Csaba szerint az orbáni bérkompenzáció a semminél kevesebb

A Demokratikus Koalíció szerint vállalhatatlan, hogy a kormány a semminél is kevesebbet ad a koronavírus-járvány miatt amúgy is kétségbeesett embereknek - írja közleményében a párt alelnöke.

2020.04.09

Szüdi Jánost gyászolja a DK

Életének 71. évében elhunyt dr. Szüdi János jogász, a magyar oktatásügy szerelmese, az igazság és jog megszállottja.

2020.04.09

Rengeteg kritikát kap a kormány bértámogatása

Akár elbocsátások sorozatát is okozhatja a kormány terve a munkaadók és a szakszervezetek szerint. 

2020.04.09

Felcsuti Péter: sok embert az effektív éhezés fenyeget

Felcsuti Péter, közgazdász, a Raiffeisen Bank volt vezérigazgatója gazdasági szempontból vizsgálta meg az Orbán-kormány járványügyi intézkedéseit. Súlyos hibákat és hiányokat tapasztalt.

2020.04.08

MSZP: a kormány cserbenhagyta a magyarokat

A szociális ágazatban dolgozók, az idősek és a családok nem számíthatnak a kormányra a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben - jelentették ki az MSZP politikusai szerdán. A szocialisták azt szorgalmazzák, hogy a az embereknek, a kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint az önkormányzatoknak adjanak több pénzt.

2020.04.08

A németek egymillió tesztnél tartanak, mi huszonötezernél

Hazánkban eddig csak 25 748 tesztet végeztek el, míg Németországban ennek nagyjából a negyvenszeresét. A németek heti 350 ezer tesztet tudnak elvégezni jelenleg, de ezt a kapacitást tovább növelnék.

2020.04.08

Momentum: Felezzék meg a felsőoktatásban tanulók önköltségét!

Az egyetemisták megsegítését követeli a Momentum.

2020.04.08

Mészáros-adót vezetne be Szél, Hadházy, Szabó és Fekete-Győr

Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs közös törvényjavaslatot nyújtottak be a Mészáros-adóról. A kezdeményezéshez Fekete-Győr András is csatlakozott.

2020.04.08

Kásler Mikor távozik végre? Lemondott az Európai Kutatási Tanács elnöke

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke. Kásler Miklós sajnos még mindig miniszter, pedig totális alkalmatlansága késleltethette a korai védekezést hazánkban.

2020.04.08

Párbeszéd: a kormány nem látja, milyen mély lesz a válság

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese kevesli a kormányzati gazdaságvédelmi intézkedéseket. Szerdai online sajtótájékoztatóján Tordai Bence azt mondta, a kormány még mindig nem látja, hogy milyen mély és kiterjedt lesz a koronavírus-járvány okozta válság.

2020.04.08

Saját magát égeti Orbán a gázos videóival

Már-már kezdjük azt hinni, Orbán direkt tölt fel Facebook-oldalára olyan videókat, amelyekkel saját magát teszi nevetségessé. Most például bemutatta, mennyire alulfinanszírozottak a kórházak, és mennyire nem vágja ő maga sem a védekezést.

2020.04.08

Őrsi Gergely módosítana a társasházi törvényen

Őrsi Gergely (MSZP), a II. kerület polgármestere kezdeményezte, sürgősséggel módosítsák a társasházi törvényt és tegyék lehetővé a beszámolóról és a költségvetésről döntő társasházi közgyűlések elhalasztását a járványügyi veszélyhelyzet utáni időszakra, valamint bővítsék az írásbeli és elektronikus szavazás lehetőségeit.

2020.04.07

Szabad Városok: vonja vissza a kormány az önkormányzatokat érintő elvonásokat!

Az Orbán-csomag önkormányzatokat érintő megszorításainak visszavonását követeli a Fidesz-kormánytól Budapest főpolgármestere, tizennégy kerületi és huszonhat vidéki település polgármestere.

2020.04.07

Jobbik: fékezett habzású a kormány intézkedéscsomagja

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szerint minden magyar munkavállaló bérének 80 százalékát garantálni kell, a kormány intézkedéscsomagja fékezett habzású.

2020.04.07

Eredmény a gyógyításban: hatékony gyógyszer érkezett Magyarországra

Az egészségügyi védőeszközök mellett a hétvégén gyógyszer is érkezett Kínából.

2020.04.07

116 millió maszkot rendeltünk, 31 millió megjött

Csaknem 31 millió maszk, 133 ezer teszt és 152 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatóján az Országgyűlés külügyi bizottságában kedden.

2020.04.07

Palkovics: 70 százalékos bértámogatást ad a kormány

Az állam a rövidített munkaidőben dolgozók után 3 hónapig 70 százalékos bértámogatást, a kutatási-fejlesztési területen dolgozók után 3 hónapig 40 százalékos bértámogatást vállal - mondta az innovációs és technológiai miniszter.

2020.04.07

Az LMP soványnak tartja a kormány mentőcsomagját

Az LMP szerint sovány a kormány koronavírus-járvány okozta válságra összeállított mentőcsomagja, mivel az nem jelent megoldást sem a munkanélküli embereknek, sem a nyugdíjasoknak, sem a szociálisan rászorulóknak.

2020.04.07

MSZP: a kormány folyamatosan 2-3 hetes késésben van

Az MSZP szerint a kormány folyamatosan 2-3 hetes késéssel reagál a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságra, ami miatt már mintegy 100 ezer magyar munkavállaló vesztette el állását - mondta el a pártelnök.

2020.04.07

DK: tapasz a nyílt sebre a kormány mentőcsomagja

A DK szerint a kormány koronavírus-járvány elleni védekezésre szánt csomagja megkésett és kevés, ráadásul a kiváltságosok érdekeit szolgálja, ezért tulajdonképpen csak egy sebtapasz a nyílt sebre - mondta a párt alelnöke.

2020.04.07

Ungár: A szociális dolgozók is kapják meg azokat a juttatásokat, amit az egészségügyisek

Támogatás, tisztelet és megbecsülés jár a szociális dolgozóknak is az LMP országgyűlési képviselője szerint. 

2020.04.07

A DK is az Európai Bizottsághoz fordul a felhatalmazási törvény kapcsán

Az Orbánnak teljhatalmat adó felhatalmazási törvény és az annak hatálya alatt hozott rendeleteket vizsgálatát is kéri az ellenzéki párt.

2020.04.07

Liberálisok: Alanyi jogon járjon a TB!

Felszólítjuk a kormányt, hogy a veszélyhelyzet alatt vállalja át a társadalombiztosítását azoknak, akik jelenleg nem jogosultak a térítésmentes állami ellátásra - írja közleményében a Magyar Liberális Párt.

2020.04.07

Spanyolországban bevezethetik az alapjövedelmet - itthon is küzdenek érte

Nagyon úgy néz ki, Spanyolországban az alapjövedelem bevezetésével segítenek majd az anyagi nehézségbe kerülő embereknek. Magyarországon is petíció indult ennek érdekében. 

2020.04.07

Hadházy: "kérem önöket, ne higgyenek a kormánynak"

Hadházy Ákos konkrétumokkal teregette ki a kormány szennyesét. A Fidesz félrevezet, elterel, dezinformál. 

2020.04.06

Mégiscsak börtönben végezheti Boldog István!

Felfüggesztette a fideszes Boldog István mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn délután, így nincs akadálya az uniós pályázatok jogellenes befolyásolásának gyanúja miatt indul nyomozás lefolytatásának - írja a 444.

2020.04.06

Egyszeri nyugdíj-kiegészítést követel a DK

Varju László online sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja azt javasolja a kormánynak, hogy a koronavírus-járványra tekintettel adjon 10 és 50 ezer forintos egyszeri nyugdíj-kiegészítést az öregségi nyugdíjban és szolgálati járadékban részesülőknek.

2020.04.06

A Fidesz akadályozza, hogy az EU segítsen hazánknak!

A Fidesz egyszerűen akadályozni akarja az Európai Parlament működését, hogy folytatni tudja az EU-ellenes propagandát - írja közösségi oldalán Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője.

2020.04.06

Kevesli a gazdaságvédelmi intézkedéseket az ellenzék

Az MSZP, a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum közösen tartott sajtótájékoztatót. Az ellenzéki pártok egységesen bírálták, kevésnek és gyengének nevezték a kormány eddigi, a koronavírus-járvány elleni fellépést szolgáló gazdaságvédelmi intézkedéseit.

2020.04.06

Elég kevésnek tűnik a gazdaságvédelmi akcióterv

Orbán Viktor egyheti plusznyugdíjjal szúrja ki az idősek szemét, a munkabérek pótlásával kapcsolatban pedig elég homályosan fogalmaz.

2020.04.06

Bajnai: ha nincs jó válságkezelés, évtizedekig gondban leszünk

Magyarország korábbi miniszterelnöke 2009-ben sikeresen hárította el az államcsődöt, és tette növekedési pályára az országot. Most a koronavírus-járvány okozta válságról osztja meg a véleményét.

2020.04.06

Fekete-Győr megmutatta Orbánnak, honnan tudna 1349 milliárdot szerezni

A Momentum elnöke összeszedett néhány beruházást, melytől elvonva a pénzt, a magyar emberek több mint ezer milliárd forinthoz jutnának a járvány elleni küzdelemhez. 

2020.04.06

A Párbeszéd az Európai Bizottsághoz fordul a felhatalmazási törvény miatt

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és Jávor Benedek, a Párbeszéd uniós tanácsadója panasszal fordul az Európai Bizottsághoz. Szerintük ugyanis a felhatalmazási törvény rendelkezései az Európai Unió jogát is több ponton sértik.

2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

2020.04.05

Müller: Budapesten nagy a kockázata a járvány berobbanásának

A fertőzések budapesti és Pest megyei halmozódása miatt a távolságtartási és kijárási szabályok fokozott betartására kérte a fővárosban és Pest megyében élőket az országos tisztifőorvos.

2020.04.05

Rendhagyó nyílt levelet írt az MSZP elnöke Orbánnak

Rendhagyó és nem szokványos, hogy a Magyar Szocialista Párt elnöke közvetlenül a miniszterelnökhöz fordul egy nyílt levéllel, Tóth Bertalan mégis ezt tette most.

2020.04.04

Még a saját pártjaiban sem bízott Orbán a veszélyhelyzetben

A miniszterelnök szereti kézben tartani az ország- és a kormány ügyeit, még akkor is, ha a frakciója más álláspontot követ.

2020.04.04

Donáth Anna szerint 100 ezret kapjon 3 hónapig minden felnőtt

A Momentum képviselője a családokon és a munka nélkül maradókon segítő javaslattal állt elő.

2020.04.03

Müller: a tömeges megbetegedés nehezen elkerülhető

Továbbra is kerülni kell a vírus átadásának lehetőségét, ezért maradjunk otthon és vigyázzunk a sérülékeny csoportokra - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján.

2020.04.03

A Párbeszéd válságkezelő alapjövedelem bevezetését javasolja

Tordai Bence szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek nem a gazdaságot, hanem az embereket kellene megmentenie.

2020.04.03

DK: azonnal fizessék ki az egészségügyi dolgozóknak megígért pluszjuttatást!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal fizesse ki az egészségügyi dolgozóknak megígért ötszázezer forintos pluszjuttatást.

2020.04.03

Jobb későn, mint soha: négymillió maszk érkezik

A Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, és szombaton több mint négymillió maszkot, valamint több százezer védőruhát szállít Budapestre - jelentette be Szijjártó Péter pénteki Facebook-bejegyzésében.

2020.04.03

Családbarát kormány: Varga Judit anyósa lehet az OBH elnökhelyettese

Erőss Monikát, Varga Judit igazságügyi miniszter anyósát nevezheti ki Áder János az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesévé.

2020.04.03

Végre teljesítette az ellenzék követelését Orbán

Orbán bejelentette azt, amit az MSZP és a DK is hetek óta követel. 500 ezer forintos pluszt kapnak az egészségügyi dolgozók.

2020.04.03

Elengedték a kezét: kikérte Boldog István mentelmi jogát a főügyész

Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél kérte Boldog István, fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. EU-s pályázatok elcsalása miatt került gyanúba.

2020.04.02

Polt tényleg vádat emel az ellenzéki Varju ellen

Ilyet csak diktatúrában szokás: Orbán Viktor ügyészsége vádat emel az egyik parlamenti ellenzéki párt képviselője ellen.

2020.04.02

Az Európai Néppárt 13 tagja zárná ki Orbánt

Az Európai Néppárt 13 tagpártja kérte Dunald Tuskot, a Néppárt elnökét és a pártszövetség vezetését, hogy zárja ki a Fideszt a konzervatív pártcsaládból - írja a 444.

2020.04.02

WHO: a vírus eddigi áldozatainak 95 százaléka idős

A magas életkor mellett a krónikus betegségben szenvedők esetében is nagy a kockázat.

2020.04.02

Az ellenzék megoldásokkal állt elő az idei érettségire

Vagy csak írásbeli, vagy csak szóbeli érettségi legyen - javasolta Hiller István, az Országgyűlés MSZP-s alelnöke. A DK azonnali egyeztetéseket vár a kormánytól a szakmai szervezetekkel. 

2020.04.02

Molnár Csaba szerint összeomlott a forint

A magyar forint és az orbáni gazdaságpolitika az évtized legnagyobb bukását produkálja ezekben a napokban a szemünk előtt - írja közleményében a DK ügyvezető alelnöke.

2020.04.02

Tiborcz és Mészáros jogait védi az ellenzéktől a közmédia

Az MTI megtagadta a Demokratikus Koalíció közleményének kiadását, mondván az sérti Mészáros Lőrinc és Tiborcz István személyiségi jogait.

2020.04.02

Magyar kutatók is a tömeges tesztelés lehetőségén dolgoznak

Nagyon menő eljáráson dolgoznak magyar kutatók. A tömeges tesztelés lehetőségét alkotnák meg.

2020.04.02

Jól beégette magát Orbán izraeli elvbarátja

Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke egy internetről szedett videóval próbálta biznyítani, hogy Iránban több áldozata van a koronavírusnak, mint a hivatalos adatok szerint. Nem sikerült neki, a részlet egy tévésorozatból származott.

2020.04.01

Szabó Tímea: Orbán célja diktatúrájának teljes kiépítése

Orbán – nem először 2010-es kormányzása óta – hazudott a választópolgároknak, az ellenzéknek; hazudott Magyarországnak - írja közleményében Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

2020.04.01

Kizárnák: saját elvbarátai is kiakadtak Orbánra

Európában, de még az USA-ban is sokan kiakadtak Orbánék legújabb törvényén. Sőt, már a Néppárt több tagpártja is határozottan elutasította azt. 

2020.04.01

Idén nem az Adrián nyaral a stróman: 6 milliárdért eladó Mészáros Lőrinc jachtja

Úgy látszik a koronavírus-járvány miatt idén Orbán Viktor legjobban fizetett strómanja sem jachtozik. Eladóvá vált az a 17 millió eurós jacht, amin többször is látták pihenni a Nemzet Gázszerelőjét.

2020.04.01

Polgármesterek likvidálása nélkül is gáz a salátatörvény, a szándék pedig világos

Előre láttuk, hogy a felcsúti miniszterelnök vissza fog élni a hatalmával, nem is kellett soká: egy nap alatt kimutatták a foguk fehérjét, hogy mire akarják használni a hatalmukat. Ellenzékiek ellen, lopásra, a magyar emberek akarata ellenében!

2020.04.01

Kösz, Fidesz, sosem volt még ilyen rossz pénzünk!

A 370 forintot is megközelítette az euró árfolyama szerdán, vagyis Orbánnak és Matolcsynak ismét sikerült elérni a történelmi mélypontot. Nekik ez nem baj, de nekünk annál inkább.

2020.04.01

Karácsony: tisztek helyett teszteket!

A főpolgármester tegnap több miniszterrel és államtitkárral is beszélt, mégsem szólt neki senki előre, hogy elvonná a kormány a döntési jogköreit a veszélyhelyzetben - írja az Index.

2020.04.01

Elhunyt Fazakas Szabolcs volt ipari miniszter

A volt diplomata, államtitkár, az MSZP országgyűlési és európai parlamenti képviselője 72 éves volt.

2020.04.01

Mosógépet és hőmérőt adományoz a mentősöknek a DK

A DK 4 mosó- és szárítógépet és 4 érintésmentes lázmérőt adományozott a mentődolgozóknak, amit Varju László országgyűlési képviselő, valamint Bedő Kata és Trippon Norbert, a DK újpesti alpolgármesterei adtak át.

2020.04.01

Baranyi Krisztina: Minden döntési lehetőséget elvesznek a polgármesterektől

A megválasztott vezetők mehetnek kuncsorogni a politikai kinevezettekhez - az új törvénymódosítás szerint.

2020.04.01

Államosítással kezelné a válságot a Fidesz?

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara összeállította második kríziscsomagját, az érintett cégekben a kamarai-állami válságkezelési alap tulajdonossá válna - írta a Portfolio.

2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.

2020.03.30

Dobrev: A demokráciát nem kell karanténba zárni

„A demokráciát nem kell karanténba zárni, mert a koronavírus az igazi ellenfél, és nem a magyar demokrácia!” Egyebek mellett erről beszélt német, francia, osztrák és svájci újságíróknak Dobrev Klára, Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban.

2020.03.30

Szabó Szabolcs: Átléptünk a koronavírus-diktatúra időszakába - interjú

Hétfőn a Fideszes országgyűlési képviselők megszavazták az Orbán Viktornak teljhatalmat adó felhatalmazási törvényt. Mivel Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő volt az első, aki a javaslat ellen felszólalt, őt kérdezzük a döntés súlyáról. 

2020.03.30

Áder szerint minden rendben, ki is hirdeti a felhatalmazási törvényt

Ez nem a politikai haszonlesés ideje. A koronavírus elleni védekezésről szóló törvény nem határidő nélküli, a kormány felhatalmazása nem korlátlan - közölte Áder János államfő, miután hétfőn elrendelte a jogszabály kihirdetését.

2020.03.30

De mi az a felhatalmazási törvény, és mi a baj vele?

Hétfőn elfogadta a parlament a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, ami a köznyelvben felhatalmazási törvényként vagy diktatúratörvényként híresült el. Rengeteg baj van vele.

2020.03.30

A kormány ismét túlárazva vesz lélegeztetőgépeket

A járvány okozta krízis hatására a Fidesz-kormány kénytelen-kelletlen lélegeztetőgépekre is költ. Az elstadionozott, propagandára pazarolt többszáz milliárd helyett most csak 4,7 milliárt jut az életmentő eszközökre.

2020.03.30

Teljhatalmat adnak Orbánnak

137 igen, 53 nem, tartózkodás nélkül elfogadta az Országgyűlés a Felhatalmazási törvényt, a Fidesz-KDNP frakciók a szavazás során egyetlen ellenzéki módosítót sem fogadtak be.

2020.03.30

Közösen áll ki az ellenzék Orbán teljhatalma ellen

Az ellenzéki pártok csakis abban az esetben hajlandóak támogatni a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvényt, ha abba időkorlátot építenek be.

2020.03.30

Ez történik a Parlamentben - FRISSÜLŐ CIKK

A koronavírusról van szó a parlamentben hétfőn.

2020.03.30

Szakszervezetek: a kormány függessze fel a Nemzeti alaptanterv bevezetését!

Közös levélben kéri a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Civil Közoktatási Platform, valamint több civil és szakmai szervezet a kormánytól, hogy a koronavírus-járvány miatt függessze fel a Nemzeti alaptanterv (Nat) szeptemberi bevezetését és átmenetileg a szakképzés átalakítását is. 

2020.03.30

Orbán: az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség

A válságkezelés és a gazdaság újraindítása érdekében az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség - jelentette ki a miniszterelnök.

2020.03.30

Ferencváros 300 millió forinttal segíti a járvány miatt munkanélkülivé váltakat

Baranyi Krisztina, Budapest IX. kerületének ellenzéki polgármestere jelentette be, hogy az önkormányzat rendkívüli "pandémiás járadékot" juttat a most munkahely nélkül maradt lakosoknak.

2020.03.30

Szabó Szabolcs: Hova tűnt Áder János?

Nem Áder személye hiányzik, de a köztársasági elnöknek lennének feladatai egy ilyen helyzetben - világított rá Áder János eltűnésére a független országgyűlési képviselő.

 

2020.03.29

Mohács polgármesterére lesújtott a fideszes rendőrállam

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozást indított Mohács polgármestere ellen, amiért az arról beszélt: a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. 

2020.03.29

Müller Cecília: szigorításokat vezetünk be

A rendelkezések lényege az volna, hogy minél többen maradjanak otthon minden körülmények között - írja a 444.

2020.03.29

Orbán brazil haverja: a vírus egy kis nátha, néhányan meghalnak, ilyen az élet

Jair Bolsonaro brazil elnök szerint Sao Paolo kormányzója politikai indokból manipulálja a koronavírus áldozatainak számát - írja a Reuters alapján az Index.

2020.03.29

KSH: a népesség egyötöde különösen veszélyeztetett

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon - hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

2020.03.29

Vírus: Két újabb áldozat, már 408 fertőzött

Két koronavírus-fertőzött halt meg vasárnapra Magyarországon. Az azonosítottan koronavírus-fertőzöttek száma pedig egy nap alatt 65-tel emelkedett, így számuk 408-ra nőtt.

2020.03.29

Már több mint 100 ezren tiltakoznak Orbán teljhatalma ellen

Gigantikus ellenállás alakult Orbán felhatalmazási törvénye ellen. A magyar emberek nem akarnak teljhatalmat adni a felcsúti miniszterelnöknek. 

2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

2020.03.27

Jobbik: vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor és a Fidesz egész héten hazudott és becsapta a magyar embereket.  

2020.03.27

MSZP: hozzák előre a nyugdíjak kifizetését!

Az MSZP a koronavírus-járvány miatt azt kezdeményezi, hogy a kormány április 6-ra hozza előre a nyugdíjkifizetéseket - közölte pénteken az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke, aki otthomaradásra kérte az időseket.

2020.03.27

Hazudott a Fidesz: diktatúratörvény nélkül is lehet védekezni

Mást sem hallottunk a fideszesektől napokon keresztül, minthogy azért kell gyorsan megszavazni Orbán teljhatalmát, mert anélkül nem megoldható a koronavírus-járvány elleni védekezés. Most kiderült: pofátlanul hazudtak, mint a vízfolyás.

2020.03.27

Ismét hazugságon kapták Orbánt

Tölcsér Borbála, a Momentum Mozgalom krisztinavárosi önkormányzati képviselője velősen világított rá, mekkora EU-ellenes hülyeségeket beszélt már megint Orbán Viktor. 

2020.03.27

A rengeteg tesztelés miatt alacsonyabb a járvány halálozási aránya Németországban

A halálozások száma még mindig aránylag alacsony Németországban. Ez főként a rengeteg (heti fél millió) tesztelésnek köszönhető.

2020.03.27

Vigyázz, honnan tájékozódsz! Rengeteg a koronavírussal kapcsolatos álhír

A koronavírus-járvány idején különösen fontos, hogy küzdjünk az álhírek ellen. A tudomany.hu az Egészségügyi Világszervezet kiadványa alapján össze is szedte a koronavírus-járvány körüli legnagyobb tévhiteket és jól rájuk cáfol. Mutatjuk:

2020.03.27

Harcoljunk az álhírek ellen! Hallgassunk a WHO-ra!

A tudomany.hu az Egészségügyi Világszervezet kiadványa alapján összeszedte a koronavírus-járvány körüli legnagyobb tévhiteket és jól rájuk cáfol. Mutatjuk:

2020.03.27

Viselj maszkot, gátolja a vírus átadását!

Ellentmondásba került a tisztifőorvos és a Magyar Orvosi Kamara véleménye maszkviselés ügyében. A MOK-nak van igaza.

2020.03.27

Felezik a miniszterek fizetését a járvány miatt - persze nem Magyarországon

Albániában történik épp! Szlovénia után a balkáni országban is úgy döntöttek, hogy a kormány anyagiakban is szolidaritást vállal a néppel. Csökkentették saját javadalmazásukat.

2020.03.27

Szombattól kijárási korlátozást vezet be a kormány

Március 28-tól április április 11-ig kijárási korlátozást rendel el a kormány - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. 

2020.03.26

Hende szerint jó gombot nyomtak a fideszcsicskák

Orbán szakbizottsági csicskái lehetővé tették, hogy hétfőn megszavazhassák a Felhatalmazási törvényt, aminek nevében a Fidesz újságírókat zárathat börtönbe és mindenhatósággal ruházhatja fel a miniszterelnököt.

2020.03.26

Ombudsman: ne hagyjuk magukra a rászorultakat!

Az ombudsman és helyettesei azt kérik, hogy a koronavírus-járvány időszakában semmiképpen ne hagyjuk magukra a legrászorultabb honfitársainkat - írja az MTI.

2020.03.26

Az MSZP megosztás helyett együttműködést vár Orbántól

Az emberek megosztása helyett együttműködésre hívta fel a kormányt és a Fideszt csütörtöki online sajtótájékoztatóján Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

2020.03.26

DK: a kormány adjon maszkokat a lakosságnak!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány miatt adjon ingyenes védőmaszkot minden magyar állampolgárnak.

2020.03.26

Más EU-országok segítenek a dolgozókon, Orbán csak beszél

Európa felelős kormányai cselekszenek, a fideszesek csak néznek, mint a moziban. Még arra sem hajlandók, hogy biztosítsák az alapvető megélhetést a járvány miatt munka nélkül maradó bérből és fizetésből élőknek.

2020.03.26

Török Gábor: A válság miatt Orbán előrehozott választást akarhat

A politológus szerint Orbánék azon is gondolkozhatnak, nem fogják tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségük megtartásával. Így akár előrehozott választások felé is vihetik az országot. 

2020.03.26

Von der Leyen: határok nélküli járványt határok visszaállításával kezelni értelmetlenség

Az Európai Bizottság elnöke az EP a koronavírus-járvány okozta válság kezelését megvitató egynapos brüsszeli plenáris ülésén úgy fogalmazott: határok nélküli járványt határok visszaállításával kezelni értelmetlenség, mégis több tagállam ezt tartotta megoldásnak.

2020.03.26

Varga Mihályék áttervezik a költségvetést

A pénzügyi akciócsoportban folyik a költségvetés áttervezése - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Kossuth rádióban.

2020.03.26

LMP: a kormány jobban becsülje meg a közszférában dolgozókat!

A közigazgatásban, az egészségügyben és a szociális szektorban dolgozók nagyobb megbecsüléséért emelt szót a koronavírus-járvány idejére Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

2020.03.26

Távozott a román egészségügyi miniszter! Kásler mikor mond le?

Lemondott Victor Costache román egészségügyi miniszter csütörtökön, miután több romániai kórházban is orvosok és páciensek tucatjai fertőzték meg egymást koronavírussal - jelentette az MTI.

2020.03.26

Ok nincs, csak ürügy az Országgyűlés leállítására

A járványhelyzet idejére sokan kényszerülnek otthoni munkára. Az ellenzéki politikusok ugyanolyan aktívan igyekeznek ellátni a feladatukat, mint egyébként, ehhez az internetet használják. Az Országgyűlés munkája is elvégezhető lenne online, ha meglenne az akarat.

2020.03.26

Szabó Szabolcs: A parlamenti képviselők otthonról is tudnának szavazni!

Némi fejlesztéssel a szavazásra is alkalmassá lehetne tenni a jó ideje használt parlamenti hálózatot. Ez tehát nem lehet kifogás a képviselők munkájának beszüntetésére. 

2020.03.25

Uniós járványügyi központ: Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a vírus

Az Európai Unió járványügyi és betegségmegelőzési központja szerdán kiadott jelentésében olvasható előrejelzés szerint nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a SARS-Cov2 új koronavírus - írja az MTI.

2020.03.25

MSZP: politikai játszmák helyett az emberek egészségével foglalkozzon a kormány!

Sem a teszteléshez, sem a védőfelszerelések beszerzéséhez, sem a munkavállalók, a vállalkozások megsegítéséhez nem kellenek kétharmados szabályok - mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke.

2020.03.25

DK: az ellenzék lejáratása a szerdai kormányülés célja

A DK ügyvezető alelnöke szerint nem a járvány megfékezéséért, hanem az ellenzék lejáratásáért hívták össze a mai kormányülést.

2020.03.25

Az LMP hétpontos munkahelyvédelmi javaslatot tesz a kormánynak

Kendernay János, az LMP társelnöke szerint a koronavírus-járvány okozta mélyreható gazdasági válság akkor kerülhető el, ha a kormány minden eszközzel fenntartja a vállalatok működését és megakadályozza a tömeges elbocsátásokat.

2020.03.25

Óriási molinóval mondott köszönetet Gyurcsány a valódi hősöknek - mutatjuk

A Parlament ablakába kifüggesztett hatalmas molinóval mondott köszönetet a Demokratikus Koalíció elnöke a valóban bátor hősöknek. 

2020.03.25

Pofátlan fizetést kapnak Orbán csicskái a veszélyhelyzetben is

A parlamenti képviselők és a miniszterek bérét is csökkentik Szlovéniában a kialakult válsághelyzet miatt.

2020.03.25

A honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezi az ellenzék

A DK, a Jobbik és az MSZP képviselői az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezik, mert válaszokat várnak a Magyar Honvédségnek a koronavírus elleni védekezésre való bevetésével kapcsolatban.

2020.03.25

Megkezdte működését a miskolci járványkórház

Hétfőn kezdte meg működését az ország vélhetően legnagyobb járványkórháza Miskolcon. 

2020.03.25

Óriási tömegek tiltakoznak Orbánék felhatalmazási törvénye ellen

A magyar társadalom megmozdult: egyre többen tiltakoznak az Orbán Viktornak teljhatalmat adó törvényjavaslat ellen. Már több mint 100 ezren írták alá az erről szóló petíciót.

2020.03.24

Ellenzék: Bízunk a magyar emberekben, de nem bízunk Orbán kormányában!

Az ellenzék közösen szólalnak fel az Orbánnak teljhatalmat adó törvény ellen. 

2020.03.24

Ez igen! Már több mint 75 ezren írtak alá a diktatúra-törvény ellen

Egyre többen és többen tiltakoznak az Orbánnak teljhatalmat adó törvényjavaslat ellen. Már több mint 75 ezren írták alá a SzabadaHang petícióját.

2020.03.24

Müller Cecília: már 9 áldozata van a járványnak

Az új koronavírussal bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet, a kórokozó az országban mindenhol jelen van - hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos.

2020.03.24

DK: hozzák nyilvánosságra, hány embert teszteltek eddig!

A DK arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, hány embert teszteltek koronavírusra, ugyanis jelenleg csak a tesztek számát közlik, miközben egy-egy beteg esetében akár több vizsgálatot is el kell végezni.

2020.03.24

Újabb vádemelés lesz a fideszes követet érintő pedofilügyben

Nemzetközi gyermekpornográfia-ellenes akció keretében azonosítottak be egy balatonfüredi férfit, aki ellen vádemelési javaslattal élt a Készenléti Rendőrség. Úgy tudjuk, ez ugyanaz az akció, amiben a volt fideszes nagykövet is érintett.

2020.03.24

Szabó Tímea feljelenti a fideszes képviselőt, aki megszegte a karantént

Járványügyi szabályszegés miatt tesz feljelentést a Párbeszéd frakcióvezetője Bíró Nagy László fideszes képviselő ellen.

2020.03.24

Kunhalmi Ágnes azonnali nyugdíjkiegészítést, nyugdíjemelést kér az időseknek

Kunhalmi Ágnes (MSZP) a XVIII. kerületi országgyűlési képviselője tegnap a parlamenti felszólalásában azonnali segítséget kért a nyugdíjasoknak. 

2020.03.24

Egy miniszterelnök bocsánatot kért a járvány kezelésében vétett hibákért

Csehország vezetője olyat tett, amit a gyenge és gyáva Orbán aligha merne. Elnézést kért a csehektől azokért a hibákért, amiket a válság kezelése során vétettek. 

2020.03.24

Lendvai Ildikó szerint jön a Rágalomária Orbántól

A teljhatalom vonzása mellett az is hajtotta őket, hogy az ellenzéki politikusokból és választókból víruspárti bűnbakot csináljanak, és a fél országon karaktergyilkosságot hajtsanak végre - véli az MSZP korábbi elnöke.

2020.03.24

Dobrev Klára: Anyaként egyszerre féltem és vagyok leírhatatlanul büszke a lányomra.

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc lánya, Anna önkéntesként segíti a rászorulókat a koronavírus-járvány idején is. Más a szociális szférában dolgozókhoz hasonlóan a járvány idején ő is nehezebb körülmények között és saját egészségét is kockáztatva dolgozik.

2020.03.23

Szétfertőzhetett volna mindenkit a fideszes, de még neki állt feljebb

Szinte hihetetlen, hogy semmibe véve a szabályokat, veszélynek kitéve mindenkit, B. Nagy László fideszes képviselő potenciálisan fertőzőként részt vett a mai parlamenti ülésen.

2020.03.23

Fekete-Győr: nemzeti katasztrófa idején sem tudja félretenni hatalomvágyát Orbán

A Momentum elnöke felhívja a figyelmet arra a hatalomtechnikai trükkre, amit a Fidesz tervez most elkövetni Orbán parancsára a demokrácia és az egész magyar társadalom ellen. Szerinte minden felelősségteljes ellenzéki politikus feladata, hogy ezt megakadályozza.

2020.03.23

Az ellenzék megakadályozta Orbán teljhatalmát

Az ellenzék ellenállásának köszönhetően a héten még biztosan nem tudja a Fidesz megszavazni a felhatalmazási törvényt. 

2020.03.23

Uniós szóvivő: a tagállamok rendkívüli intézkedéseinek ideiglenesnek és arányosnak kell lenniük

A koronavírus-járvány okozta válsággal összefüggő, rendkívüli tagállami intézkedéseknek ideiglenesnek és arányosnak kell lenniük - jelentette ki Christian Wigand, az Európai Bizottság illetékes szóvivője a testület online sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva hétfőn.

2020.03.23

MNB: a moratórium lejárta után nem emelkedhet az adósok törlesztőrészlete

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) olyan megoldásokat vár el a pénzügyi intézményektől, amelyekkel a fizetési haladék után - az elhalasztott törlesztések miatt - nem emelkedik az adósok törlesztőrészlete az eredetihez viszonyítva.

2020.03.23

Példaértékű együttműködéssel vészelik át az online oktatás nehézségeit a tanárok

Ott segítenek egymásnak a Fidesz-kormány által magukra hagyott pedagógusok, ahol csak tudnak. Országos összefogás alakult. 

2020.03.23

Oláh Lajos: A vírus ellen maszk kell, nem tank

Látszatintézkedések helyett valódi védekezést szeretne a DK országgyűlési képviselője.

2020.03.23

Alig egy nap alatt 54 ezren írtak alá Orbán diktatúra-törvénye ellen

Már közel 55 ezren írták alá a SzabadaHang petícióját. Tízezrek tiltakoznak az Orbánnak teljhatalmat adó törvényjavaslat ellen. 

2020.03.23

Elismert szakértők sora indított petíciót Orbán diktatúra-törvénye ellen -Te is csatlakozhatsz!

A SzabadaHang társadalmi kezdeményezés online petíciót indított az Orbánnak korlátlan hatalmat adó törvény ellen. Mutatjuk, hol tudod aláírni.

2020.03.23

A Partizán megmondja, miért fontos, hogy ne mozdulj ki a járványban

Szemléletes videóval mutatta be a Partizán, hogyan küzdhetünk egyszerűen a vírus ellen.

2020.03.22

Példaértékű: Cseh Katalin önkéntes orvosnak jelentkezett

Remek gesztus: Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő önkéntes orvosnak jelentkezik az Országos Mentőszolgálat felhívására. 

2020.03.22

Jó a pálinka koronavírus ellen? Igen, mondjuk, hogy használd!

Mivel érdemes kezet mosni koronavírus járvány idején? A rövid válasz, hogy szappannal, vízzel vagy bármivel, csak jó gyakran és jó alaposan. Akár a pálinka is megfelel. A bővebb választ pedig megadták nekünk a mikrobiológusok.

2020.03.22

6 magyar áldozata van a járványnak, 16-an meggyógyultak

Két idős nő meghalt, négy újabb gyógyult hagyhatta el a Szent László Kórházat.

2020.03.22

Rengeteg maszkot vett a cseh és a szlovák kormány, Orbán csak szájkaratézik

Az ígérgetés már megy az Orbán-kormánynak. Tettekre még nem sikerült váltani.

2020.03.21

PTE: sikerült meghatározni a vírus teljes genetikai kódját

Sikerült meghatározni a koronavírus teljes genetikai kódját, ami fontos a további hazai és nemzetközi kutatások elősegítésére - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szombaton az MTI-vel.

2020.03.21

Szabó Szabolcs: Orbán célja a korlátlan hatalom

A Fidesz ismét kimutatta a foga fehérjét. A koronavírus-járványt használva okként, tejhatalomra törnek. A független Szabó Szabolcs arra kéri képviselőtársait, amíg nem kapnak garanciákat, addig határozottan utasítsák el ezt a törvényjavaslatot. 

2020.03.21

Kutatás: csak a fideszesek értenek egyet Kovács Zoltánnal Gyöngyöspata-ügyben

Az EzaLényeg.hu megbízásából készült kutatásból kiderül: a megkérdezettek kétharmada nem ért egyet Kovács Zoltánnak a gyöngyöspatai kártérítési ügyben tett nyilatkozataival, többségük sokkal inkább Željko Jovanović álláspontján van.

2020.03.21

Nagy segítség a dolgozóknak: a TASZ munkajogi kisokost adott ki

A 2020. március 20-án hatályos jogszabályok alapján készített hasznos munkajogi kisokost a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). 

2020.03.20

1+5 millió maszkot kér a kormánytól a főpolgármester

Karácsony Gergely legalább hatmillió védőmaszkot kér Orbán Viktortól, hogy Budapesten kezelhető legyen a járványhelyzet.

2020.03.20

DK: a kormány kezdje meg a tömeges tesztelést!

A magyar kormány vagy nem akarja tudni, vagy nem akarja elmondani a fertőzöttek valós számát - mondta el Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségügyi szakpolitikusa. A párt tömeges tesztelést követel.

2020.03.20

Nem vicc: 3 maszkot és egy kézfertőtlenítőt kapnak a háziorvosok

Bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor hazudott reggel, amikor azt állította, hogy rendelkezésre állnak a megfelelő védőfelszerelések az egészségügyben.

2020.03.20

MSZP: meg kell erősíteni a szociális szolgáltatásokat

A szociális szolgáltatások megerősítését várja el a koronavírus-járvány miatt a kormánytól az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

2020.03.20

Válságkezelő alapjövedelem bevezetését javasolja a Párbeszéd a koronavírus miatt

A Párbeszéd azt javasolja, hogy a kormány egy úgynevezett válságkezelő alapjövedelem bevezetésével enyhítse a koronavírus-járvány gazdasági hatásait.

2020.03.20

Meghalt két idős koronavírussal fertőzött beteg

A koronavirus.gov.hu mai adatai szerint háromra nőtt a hazai áldozatok száma.

2020.03.20

Orbán: a tömeges megbetegedések valószínűleg nem kerülhetők el

Magyarország még nem lépett át a tömeges megbetegedések időszakába, de ez valószínűleg be fog következni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió műsorában.

2020.03.20

Szabó Szabolcs: koronavírus-diktatúrát hozna létre Orbán!

Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő vette észre, milyen elfogadhatatlan törvényjavaslattal állt elő a Fidesz. Bizonytalan ideig meghosszabbítanák a vészhelyzetet.

 

2020.03.19

MSZP: ötszázezer forintos juttatást kapjanak az egészségügyi és a szociális dolgozók!

Ötszázezer forintos egyszeri juttatást kell adni a koronavírus-járványban a frontvonalban lévő egészségügyi és szociális szférában dolgozóknak - közölte Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő.

2020.03.19

MSZP: azonnali juttatást az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak!

A béremelés mellett egyszeri azonnali juttatást javasol az MSZP elnöke a koronavírus-járványban leginkább érintett egészségügyi és szociális szférában dolgozóknak, valamint hatósági ár bevezetését is kezdeményezi például az alapvető élelmiszerek esetén.

2020.03.19

Az LMP további intézkedéseket javasol a kormánynak

Az eddig bejelentetteken túl további intézkedéseket javasol a kormánynak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az LMP - mondta el online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

2020.03.19

Gazdasági és szociális javaslatcsomagot készített a Párbeszéd

A Párbeszéd a koronavírus-járvány miatt egy gazdasági és szociális javaslatcsomagot nyújt be a parlamentnek - jelentette be Barabás Richárd pártszóvivő.

2020.03.19

Szabó Szabolcs segít megérteni a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb intézkedéseket

Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője a koronavírus-járvány alatt is segítséget nyújt az embereknek. Videóban részletesen elmagyarázza a járvánnyal kapcsolatos tudnivalókat. 

2020.03.19

DK: a kormány rögzítse az alapvető élelmiszerek árát!

A Demokratikus Koalíció arra kéri a kormányt, hogy a koronavírus-járvány miatt vezessen be hatósági árat az alapvető élelmiszerekre - jelentette be a párt szóvivője, Barkóczi Balázs.

2020.03.19

Dobrev Kláráék speciális maszkokat és védőfelszerelést vittek a Lászlóba

FFP3 típusú részecskeszűrős maszkokat vitt a DK-s politikusnő és csapata a Szent László Kórházba. Innivalóval és finomságokkal is kedveskedtek a kórház dolgozóinak.

2020.03.18

Benkő: péntek reggeltől katonák lesznek az utcákon 

Csütörtök reggel jelennek meg az érintett vállalatoknál a honvédelmi irányító csoportok - jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

2020.03.18

Megérkeztek a kínai vírustesztek - csak nem Magyarországra

A felelősen viselkedő cseh kormány beszerzett 150 ezer koronavírust kimutató gyorstesztet Kínából. Orbán Viktor közben még egy élő bejelentkezést sem képes normálisan összehozni. 

2020.03.18

Orbán hang nélküli videója pont olyan volt, mint a vírus elleni védekezése: BÉNA

Orbán újabb platformon csinált hülyét magából. A járvánnyal kapcsolatos infókat kellett volna megosztania a magyarokkal, de sajnos hang nélküli élő videójából nem sok mindent tudtunk meg. 

2020.03.18

Orbán: felfüggesztik a hiteltörlesztéseket

Magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végégi felfüggesztik. Többek közt ezt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés szünetében.

 

2020.03.18

Csapás a munkavállalókra: bezárnak az autógyárak

Óriási csapás érte a teljes autóipart. Nemzetközi szinten és Magyarországon egyaránt elkezdték leállítani a termelést a gyárakban. 

2020.03.18

Párbeszéd: a NER-milliárdosok ajánlják fel vagyonuk egy százalékát!

A Párbeszéd arra szólította fel Mészáros Lőrincet, Tiborcz Istvánt és "valamennyi NER-lovagot, NER-milliárdost", hogy a vagyonuk egy százalékából hozzanak létre szolidaritási alapot a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

2020.03.18

Von der Leyen: mindenki alábecsülte a koronavírus veszélyességét

A szakértőkön kívül kezdetben mindenki alábecsülte az új típusú koronavírus veszélyességét, most viszont már tudják a döntéshozók, hogy Európára helyeződött át a világjárvány súlypontja - mondta az Európai Bizottság elnöke.

2020.03.18

DK: a kormány szerezzen be Kínából védőfelszereléseket!

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy szerezzen be Kínából védőfelszereléseket a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez - mondta sajtótájékoztatóján Oláh Lajos országgyűlési képviselő.

2020.03.18

Szájmaszkok gyártásába kezdett több intézmény

Többször használható, mosható szájmaszkok előállítására állnak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) foglalkoztatási programjának üzemei - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

2020.03.18

MSZP: legalább 100 ezer forint járjon a munkanélkülivé válóknak!

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a jelenlegi három hónap helyett legalább kilenc hónapig járjon munkanélküli segély a koronavírus-járvány miatt munkájukat elvesztőknek, annak összege pedig minden esetben érje el a 100 ezer forintot - mondta Kunhalmi Ágnes.

2020.03.18

5 konkrét javaslat Gyurcsány Ferenctől a válságkezelésre

Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán közzétett videóban olyan intézkedéseket javasolt, amelyeket Európában korábban már bevezettek.

2020.03.18

Riasztóan kevés koronavírustesztet végeztek itthon

Szinte nincs olyan európai ország, ahol kevesebbet tesztelnének. Orbán Viktor szándékosan félrebeszél ebben a kérdésben. Közben a WHO szerint az a jó, ha minél többet tesztelünk. Magyarország rosszabbul teljesít!

2020.03.17

Horváth Ildikó: több kórházat járványkórházzá alakítanak át

A cél lassítani a járvány terjedését, és ha az emberek felelősen viselkednek, akkor van erre esély - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

2020.03.17

A csehek már gépet küldtek Kínába gyorstesztekért - mi miért nem?

A cseh kormány különgépet indított Kínába 100 ezer koronavírust kimutató gyorstesztért. Vajon a magyar kormány mire vár?

2020.03.17

Gyurcsány: mindenkit tesztelni kell, aki kéri

Gyurcsány Ferenc szerint rendes védőfelszerelés kell az egészségügyben dolgozó hősöknek, az embereket pedig folytatólagosan tesztelni kell. Hozzátette: nem baj, ha ez sokba kerül, hiszen az életünkről van szó.

2020.03.17

MSZP: fel kell függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat

Fel kellene függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat a járvány idejére - erről Korózs Lajos (MSZP), az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke beszélt sajtótájékoztatóján.

2020.03.17

Jobbik: mindenkinek otthon kell maradnia!

A járvány terjedését lassítani, minden egészségügyi és gazdasági kockázatot mérsékelni akkor lehet, ha azért nemcsak a magyar kormány, hanem minden felelősen gondolkodó magyar állampolgár tesz - Stummer János szerint.

2020.03.17

WHO: tesztelni, tesztelni, tesztelni

Magyarországon nagyon kevés koronavírustesztet végeztek. Ez nagy baj. Nem mi mondjuk, hanem az Egészségügyi Világszervezet vezetője.

2020.03.17

Aljas adatlopási botrányban vesztett pert a Fidesz

Újabb fideszes adatkezelési botrányra derült fény. Most már a bírósági ítéletből is bebizonyosodott, hogy a Fidesz propaganda céljából jogellenesen kezelt személyes adatokat.

2020.03.17

Hadházy: Egy nálunk boldogabb országban Orbánnak azonnal le kellene mondania

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felháborítónak tartja, hogy Orbán a legalapvetőbb összefüggésekkel nincs tisztában a koronavírus-tesztek kapcsán. Hadházy szakmailag cáfolta a miniszterelnök megszólalását. 

2020.03.16

Ceglédi Zoltán: A digitális oktatást lelkiismeretes tanárok próbálják most önerőből megoldani.

Ceglédi Zoltán politológus a nem létező digitális oktatás kapcsán találóan jellemezte a Fidesz inkompetens és korrupt rendszerét.

2020.03.16

Már biztos: A ferihegyi repteret is lezárják

Bebizonyosodott: a korábban bejelentett határzár a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret is érinti.

2020.03.16

MSZP: a munkavállalókat, a kkv-kat, a családokat segítő intézkedésre van szükség

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese a koronavírus-járvány miatt a munkavállalókat, a kis- és közepes vállalkozásokat, a nyugdíjasokat, a családokat segítő kormányzati intézkedéseket hiányolja.

2020.03.16

Határzár, boltbezárás, rendezvények tilalma jön!

Orbán Viktor miniszterelnök újabb intézkedéseket jelentett be a koronavírus elleni védekezésben: lezárják a határokat, az élelmiszerboltok és patikák kivételével a boltok csak 15 óráig lehetnek nyitva, a szórakozóhelyek egyáltalán nem nyitnak ki.

2020.03.16

Válasz nélkül hagyta Szél és Hadházy kérdéseit az Operatív Törzs

Nem volt hajlandó rendes választ adni az Operatív Törzs Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselőknek, pedig egy orvos kérdéseit tették fel a független országgyűlési képviselők.

2020.03.15

Megszólalt a neves professzor: ha nem végeznek több tesztet, nagy gáz lehet

Falus András, immonológus szakértő, Széchenyi-díjas tudós, a SOTE Genetikai Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója szerint sokkal több tesztre lenne szükség.

2020.03.15

MSZP: a jelenlegi protokoll nem alkalmas a vírus terjedésének megállítására

Tömeges vizsgálatokra lenne szükség a fertőzések elkerülése érdekében, a jelenlegi protokoll nem alkalmas arra, hogy megállítsák Magyarországon a koronavírus terjedését - közölte Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.