Villányban is lezárják a játszótereket

Villányban is lezárják a játszótereket

A Villányi Önkormányzat úgy határozott, hogy lezárják a játszótereket a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. 

Mayer István polgármester arra hívja fel a figyelmet, hogy kollégáival úgy tapasztalták a szülők és a gyerekek az iskolák zárva tartása miatt több időt töltenek a játszótereken. Mivel a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, és a tárgyak akár napokig is "raktározzák" a vírust, így döntést kellett hozniuk.

Az önkormányzat korábban már bezárta az óvodákat, bölcsődéket, könyvtárakat és művelődési házakat. A tervezett rendezvényeket elhalasztják. 

2020 március 23-tól lezárják a rendezvénytéri játszóteret, mert nem tudják olyan ütemben fertőtleníteni, hogy ne legyen veszélyes. A Diófás teret nem zárják le, de kérik a szülőket, hogy vegyék figyelembe a vírus veszély kockázatát, ha tömegesen mennek a térre.

Fotó: illusztráció

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.09

Petíció indult Orbán brutális megszorítócsomagja ellen

A Szabad Városok Szövetsége petíciót indított, hogy az önkormányzatok együttműködést kapjanak végre a kormánytól. A felhívást természetesen Veres Pál, Miskolc polgármestere is aláírta. 

  • 2020.04.08

Veres Pál: az élet nem áll meg

Miskolc ellenzéki polgármestere próbál pozitívan állni a kialakult helyzethez. A tettei azt bizonyítják, úgy érzi, az aktuális problémákkal meg fogunk birkózni és arra van most szükség, hogy minden gördülékenyen folytatódjon tovább.

  • 2020.04.06

2 hely, ahol a koronavírus idején friss levegőt szívhatsz Miskolcon

Az egészségügyi vészhelyzet kihirdetése óta teljesen felborult az eddigi életünk. Amiket mindezidáig természetesenek véltünk, egyszerűen megszűntek. Nincs mozi, nincs színház, nincs könyvklub és nincs a baráti társasággal közös sörözés.