Veres Pál vezet Miskolcon a Fidesz előtt!

Veres Pál vezet Miskolcon a Fidesz előtt!

Az EzaLényeg.hu online közvéleménykutatása szerint megérte az példátlan ellenzéki összefogás Miskolcon: Veres Pál, közös ellenzéki jelölt vezet fideszes ellenfele előtt, és ha mindenki, aki változást akar, elmegy szavazni, véget ér a Fidesz hatalma Miskolcon.

Veres győzhet, működik az összefogás

500 miskolci lakcímmel rendelkező választópolgárt kérdezett meg online kérdőívvel az EzaLényeg.hu szeptember 10-17. között, hogy kire szavazna, ha most hétvégén lennének a választások.

A reprezentatív kutatás eredménye szerint az önkormányzati választáson 42% szavazna Veres Pál közös ellenzéki jelöltje és 39% Alakszai Zoltánra, a Fidesz jelöltjére. (Egyéb jelöltre 2% szavazna, a többiek vagy nem tudják, kire szavaznának, vagy nem mennének el.)

A kutatás révén feltárt tények szerint Veres Pál képes volt egyesíteni önmaga mögött a teljes ellenzéki szavazótábort, csak a Mi Hazánk szavazói megosztottak abban, kire szavazzanak október 13-án. A megkérdezettek 53 százaléka tartja jó döntésnek az ellenzéki összefogást.

A részvétel fog dönteni

A kutatási adatokból látszik, hogy hatalmas mobilizációs verseny bontakozik ki Miskolcon a jelöltek és kampánystábjaik között. Október 13-án az a polgármester-jelölt örülhet majd, aki nagyobb arányban lesz képes elvinni az urnákhoz szavazótáborát. Látszik, hogy miközben az ország sok pontján továbbra is a Fidesz vezet, Miskolcon ez nem igaz, és széles ellenzéki együttműködéssel esély nyílik a változásra.

Sok az elégedetlen

A reprezentatív kutatás azt is megmutatta, hogy sokan elégedetlenek Miskolc állapotával és fejlődésével az elmúlt években. Az ittmaradtak szeretik városukat, hiszen ezer szállal kötődnek hozzá, ez természetes. Közben az is igaz, hogy 47% szerint inkább rossz irányba tart a borsodi megyeszékhely, ami azt jelenti, hogy százból közel 50 ember szerint bajban van a város. Ha igaz volna a fideszes sikerpropaganda, akkor nagyítóval kellene keresni a kutatásban az elégedetlen miskolciakat.

(A kutatás online, kvótás mintavétellel, 500 fő megkérdezésével történt szeptember 10 és 17. között. A mintavétel reprezentatív a Miskolcon lakcímmel rendelkező, választókorú népességre a főbb szociodemográfiai mutatók tekintetében.)

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.31

Veres Pál nem tétovázik: 5 hónapja keményen dolgozik a térségében

A miskolci vezetés a napokban vendégül láthatta a „Creative Region” - Határtalan Fejlődés Északkelet-Magyarország elnevezésű programban együttműködő megyeszékhelyek városvezetőit és a Technológiai Minisztérium szakembereit.

  • 2020.07.23

Rekordmennyiségű út újul meg Miskolcon a fideszes évekhez képest

Miskolc nem fejlődött a Fideszes évek alatt, csak romba dőlt. 2019-ben azonban a változás mellett szavaztak a lakosok, amit az új vezetés el is hoz a számukra. 

  • 2020.07.20

Újabb intézkedések várhatóak Miskolcon a koronavírus miatt

A település polgármestere, Veres Pál elmondta, a helyi vezetés folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-veszélyre vonatkozó híreket.