Veres Pál elmondta, miért döntött úgy, hogy indul a választáson

Veres Pál elmondta, miért döntött úgy, hogy indul a választáson

Veres Pál az ATV-nek adott interjújában elmondta, szerinte a létrejött szövetség biztosított egy olyan egyensúlyt, egyfajta pártnélküliséget, ami szimpatikus volt a szavazópolgárok számára. 

Veres Pál, Miskolc új polgármestre azt is elárulta, hogy túl vannak az első egyeztetéseken a képviselőkkel és pártokkal. 

Sikeresen megállapodtak abban, hogy Miskolcon egyetlen frakció lesz, mégpedig a csapat együttmaradása, hiszen a felhatalmazás is erről szólt. 

Úgy érzi, hogy a reális programjukkal és a megosztottság nélküli gondolkodásukkal tudtak igazi sikert elérni a városban. Szerinte a kampányidőszak alatt egy kissé kettészakadt a város; a városvezetés és a város polgárai egyaránt. Azt gondolja, hogy elege lett a lakóknak abból, hogy elsősorban nem a szakmai dolgokról folyt a szó, hanem a folyamatos pártpoltikai csatározásokról. Hozzá tette, ő ezt nagyon nem kedveli, nem volt soha pártpolitikus és nem is szeretne az lenni. 

"Kommunikációban, emberekkel való kapcsolatban és élettapasztalatban valóvan volt egy pici előnyöm."

Véleménye szerint pont az eddigi tevékenysége, iskolaigazgatói és pedagógusi múltje tette őt igazán hitelessé a kampányidőszakban. Azok az ígéretek, amiket elmondott, szerint ehihetőek voltak és szeretné is őket betartani. "Meg is kértem a helyi polgárokat, hogy kérjék rajtam számon!" - jegyezte meg szellemesen a politikus.

Veres Pál azt a kérdést is megválaszolta, mi volt az a pillanat, amikor úgy döntött, elindul az önkormányzati választásokon. 

Veres arról mesélt, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt volt egy társaság, voltak köztük értelmiségiek és nem értelmiségiek is, de azt latolgatták, hogy elindítanak egy közgondolkodást a városban. Vállalkoztak arra, hogy összegyűjtik azokat az elveket, azokat a problémákat és érdekcsoportokat, ahol nehézség van és leteszik a következő városvezetés elé, hogy mégis min kellene változtatni. 

Látták azt, főleg ellenzéki oldalon az európai parlametni választások során, hogy egy pártnév kevés ahhoz hogy szavazókat hozzon. Úgy vélték, hogy az ellenzék is próbálkozik azon, hogy valami megoldást találjon, főként egy civil személyében, voltak is rá lehetőségeik. A kormánypárt oldalán is bukkanók sorozata folyt, és bár, nem feltétlen gondolja, hogy az ellenzék őt is esélyesnek vélte akkor, de ezek voltak azok a pillanaok, körülmények amikor úgy döntött, kiáll.

"Június elsején kiálltam, úgy, hogy még nem volt mögöttem semmilyen szövetség.

Most itt van, Miskolc új polgármestereként és biztosak vaguynk abban, hogy ilyen önérzettel és kitartással minden célját eléri és minden ígéretét betartja, amit a város lakóinak tett. 

 

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

8 év után újra pályázhatnak a nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok Miskolcon

Veres Pál, Miskolc ellenzéki polgármestere nem csak össze-vissza beszélt, amikor a kampányidőszakban azt ígérte, segíteni fogja a helyi fiatalokat. 

  • 2020.09.22

Miért nem írható elő a maszkviselés a miskolci fidesz-báboknak?

A Blikk feltette a mindenki fantáziáját izgató kérdést: miért nem írható elő a maszkviselés a képviselőknek?

  • 2020.09.21

Veres Pálnak nehéz dolga volt: két fideszessel kellett üléseznie

Miskolc ellenzéki polgármestere a térség fidesz-báb országgyűlési képviselőjét, Csöbör Katalint és a luxusminisztert, Szijjártó Pétert is fogadta a Városházán pénteken.