Veres Pál: a legfontosabb dolgunk Miskolcon is a megelőzés

Veres Pál: a legfontosabb dolgunk Miskolcon is a megelőzés

A kormány veszélyhelyzetet hirdetett. Ez azt jelenti, hogy még nincs vész és nincs járvány, de szeretnénk ezt megelőzni - fogalmazott Miskolc polgármestere legújabb koronavírussal kapcsolatos videójában.

Úgy érzi, valódi veszély van, de ezt körültekintően még meg tudják előzni, hogy ne legyenek komolyabb következményei.

Éppen ezért indítanak el a városban egy tájékoztató jellegű kampányt, még intenzívebben, mint eddig. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet például arra, hogy akik külföldi útjukból hazaérkeztek, hívják fel háziorvosukat és járjanak el a protokoll szerint. Azokra a miskolci polgárokra is ez vonatkozik, akik bármiféle tünetet tapasztalnak magukon.

Az óvodákban és az iskolákban egyelőre tovább folyik a tanulás és tanítás. A kormányzati szervek és az intézményfenntartó is azt kérte, hogy nagy rendezvények ne kerüljenek szervezésre. 

A városvezetés az intézményeiket bezárja, tehát a színházat, a bábszínházat, a művészetek házát és a sportcsarnokot nem üzemeltetik.

A polgármester a legfontosabbnak azt tartja, hogy megelőzzék, hogy baj legyen, így felhívta a figyelmet azokra a megelőző intézkedésekre, amelyekről már számos helyen informálódhattunk. Testi kontaktus kerülése, kézmosás és fertőtlenítés gyakorisága, idősekre való odafigyelés. 
Mégegyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy nincs vészhelyzet, nincs járvány, de hogy ez így is maradjon, a veszélyhelyzet megfelelő kezelésén múlik.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Miért nem írható elő a maszkviselés a miskolci fidesz-báboknak?

A Blikk feltette a mindenki fantáziáját izgató kérdést: miért nem írható elő a maszkviselés a képviselőknek?

  • 2020.09.21

Veres Pálnak nehéz dolga volt: két fideszessel kellett üléseznie

Miskolc ellenzéki polgármestere a térség fidesz-báb országgyűlési képviselőjét, Csöbör Katalint és a luxusminisztert, Szijjártó Pétert is fogadta a Városházán pénteken.

  • 2020.09.17

Miskolc polgármestere személyesen járja be a várost, hogy megoldják a felmerülő problémákat

Igazán egyedülálló kezdeményezés indult a településen.